Cobbler din piersici si mure

de Anastasia in Prajituri, 10 Feb 2010 | 4178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ca unitate de masura folositi o cana de 200 de gr.
  • 2 linguri amidon
  • 1 1/2 cani plus o lingura zahar
  • 5 cani mure
  • piersici un kg curatate de coaja si taiate cam de 1,25 cm
  • 3 cani de faina obisnuita
  • 1 lingura de praf de copt
  • 225 grame de unt
  • 1 cana plus 3 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cobbler din piersici si mure:

Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C

Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu amidonul puteti sa le amestecati daca vreti, eu nu le-am amestecat decat putin,  puneti vasul in cuptor si-l lasati acolo sa fiarba compozitia de fructe cam 8 minute din momentul fierberii.

Intre timp amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas, luati untul care trebuie sa fie taiat in cubulete mici (untul trebuie sa fie foarte rece e foarte important) puneti untul peste faina ce ati amestecat-o cu sarea si praful de copt, si-l amestecati cu varful degetelor foarte repede in faina pana se formeaza cocoloase (sa nu sa se amestece untul perfect cu faina, sa ramana bucati de unt de marimea mazarei) dupa aia puneti laptele si amestecati usor sa se umezeasca aluatul.

Cand i-l strangeti putin in maina sa se adune, dar amestecati incet doar cat sa se incorporeze in faina, sa nu-l framantati ca atunci se face tare, luati cu maina cam cat un sfert de cana si le puneti bilutele peste amestecul de fructe, presarati o ligura de zahar peste aluat si puneti la loc la cuptor pentru 25-35 minute la 220 grade Celsius.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Iarna puteti sa inlocuiti piersicii cu mure inghetate :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cobbler din piersici si mure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Anamaria7 1

11.02.2010, 08:38

arata deliciosss am tot vazut retete de cobbler, dar n-am incercat niciodata pana acum e cazul

adry88 1

11.05.2011, 15:26

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Yogurt waffles