Cocktail de fructe de mare

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 15 Feb 2012 | 5275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de mare,
  • 1 avocado,
  • 1 lămâie,
  • 100 g unt,
  • 100 ml sos coktail,
  • 100 g salată asortată,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail de fructe de mare:

Putem folosi creveți, inele de calamar, scoici, surimi, caracatiță și sepie. Fie le cumpărați congelate gata porționate, fie le cumpărați proaspete și le combinați după bunul plac. Eu am folosit varianta congelată.


Se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Fructele de mare, spălate bine în câteva ape, se fierb pentru 10 minute în apă cu puțină sare. Se scot într-un castron cu apă rece, eventual se pot pune câteva cuburi de gheață. După care se pun la scurs.


Pentru că unele din fructe sunt mai mari trebuiesc tăiate în bucățele mai mici, dar să păstrați ceva mai mare pentru a orna fiecare cupă.


Într-o tigaie punem untul la topit și călim fructele de mare 5 minute, amestecând ușor.


Între timp pregătim avocado. Se taie pe jumătate, se înfige un cuțit în sâmbure și se scoate. Se crestează pulpa de avocado cu un cuțit în cubulețe și se scoate apoi cu o linguriță.


După ce s-au răcit fructele de mare se amestecă cu avocado, zeama de la lămâie și sosul cocktail.


În cupe de sticlă punem la bază o mână de salată. Eu am ales o salată orientală ce conține radicchio, chicory pan di zucchero și valeriană. Peste salată punem cocktailul de fructe de mare. Ornăm cu felii de lămâie.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail de fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

15.02.2012, 18:38

elucubratiiculinare 1

15.02.2012, 19:39

pupici la toată lumea

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Salata de caracatita