Cocktail de fructe de mare

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 15 Feb 2012 | 5472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de mare,
  • 1 avocado,
  • 1 lămâie,
  • 100 g unt,
  • 100 ml sos coktail,
  • 100 g salată asortată,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail de fructe de mare:

Putem folosi creveți, inele de calamar, scoici, surimi, caracatiță și sepie. Fie le cumpărați congelate gata porționate, fie le cumpărați proaspete și le combinați după bunul plac. Eu am folosit varianta congelată.


Se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Fructele de mare, spălate bine în câteva ape, se fierb pentru 10 minute în apă cu puțină sare. Se scot într-un castron cu apă rece, eventual se pot pune câteva cuburi de gheață. După care se pun la scurs.


Pentru că unele din fructe sunt mai mari trebuiesc tăiate în bucățele mai mici, dar să păstrați ceva mai mare pentru a orna fiecare cupă.


Într-o tigaie punem untul la topit și călim fructele de mare 5 minute, amestecând ușor.


Între timp pregătim avocado. Se taie pe jumătate, se înfige un cuțit în sâmbure și se scoate. Se crestează pulpa de avocado cu un cuțit în cubulețe și se scoate apoi cu o linguriță.


După ce s-au răcit fructele de mare se amestecă cu avocado, zeama de la lămâie și sosul cocktail.


În cupe de sticlă punem la bază o mână de salată. Eu am ales o salată orientală ce conține radicchio, chicory pan di zucchero și valeriană. Peste salată punem cocktailul de fructe de mare. Ornăm cu felii de lămâie.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail de fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

15.02.2012, 18:38

elucubratiiculinare 1

15.02.2012, 19:39

pupici la toată lumea

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Salata de capsuni, creveti si sparanghel