Cocorada cu varza sau branza si marar

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2012 | 4556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 placinte avem nevoie de:  
  • 1 kg faina,
  • 150 ml lapte,
  • 350 ml apa calduta,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri ulei,
  • 1,5 kg varza(alba sau rosie),
  • 2-3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust,
  • 300 g branza de casa/cascaval/branza de burduf,
  • marar proaspat,
  • sare,
  • piper
  • 1 ou pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocorada cu varza sau branza si marar:

Drojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Lasam aluatul la loc cald la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim umpluturile: Taiem varza julien si o calim in putin ulei,pana se inmoaie,adaugam dupa gust sare si piper. Branza o dam pe razatoarea mare si o amestecam dupa gust cu marar tocat marunt,sare si piper dupa gust. Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat intr-un cerc,in mijloc punem varza calita si o impaturam aducand marginile spre mijloc. Intindem cocorada cu ajutorul sucitorului cat este tava in care se coace.


La fel procedam si cu cea cu branza. Ungem tavile cu ulei,tapetam cu faina si punem placintele in tavi,le ungem cu ou batut si le dam la cuptor pentru cca 40 de minute pana sunt coapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada cu varza sau branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

17.02.2012, 08:28

place

mimmi 1

18.02.2012, 15:45

Nici nu se compara cu cea coapta pe vatra...yumy
Adasev sunt chiar din Cluj !
Multumesc !!

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza ca-n Ardeal