Cod cu cartofi la cuptor (Bachalau Avo Maria)

de cristeena20 in Peste, 11 Dec 2012 | 4245 vizualizari

 

Inca o reteta cu minunatul peste cod.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de cod (desarat )
  • 1 kg de cartofi
  • ulei d emasline, sare, piper, piri-piri
  • 2 oua
  • faina
  • 3 cepe mai mari
  • 2 rosii
  • foi de dafin
  • vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu cartofi la cuptor (Bachalau Avo Maria):

Codul desarat de face pane.(dam prin faina si ou si prajim  bine)

Cartofii se curata si se taie rondele potrivit de groase - se prajesc in ulei incins-se scot si se sareaza, pipereaza

Intre timp facem un sos de ceapa: taiem julien ceapa, rosiile la fel. Intr-o cratita punem ceapa la calit cu ulei de masline, la foc mediu, sa se inmoaie bine ceapa (sa nu se arda, doar sa devina moale si dulce) Adaugam apoi rosiile.Lasam pe foc pana se inmoaie si ele, aduagam ulei daca e nevoie. Sosul trebuie sa fie cu mai mutl lichid si potrivit de uns. Adaugam dafinul si 2 pahare de vin alb. Mai lasam putin sosul (dupa preferinta puteti adauga putina pasta de rosii) .

Intr-un vas punem un strat de cartofi prajiti rondele-peste punem pestele aranjat- apoi acoperim cu un alt strat de cartofi . Deasupra turnam sosul (sa fie cu mai mult lichid)

Dam la cuptor cca 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu cartofi la cuptor (Bachalau Avo Maria)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cod Alaska la cuptor