Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

de Sorinnaa in Dulciuri, 7 Ian 2014 | 21700 vizualizari

 

 Astazi va prezentam Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat. 
Aceasta este cea mai simpla si mai spornica reteta pentru aluat de eclere.
Pentru Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: apa, ulei, faina si oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat
  • 260 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 5 oua
  • un varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat:

Cum se prepara Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

Pui apa la fiert cu sarea si uleiul. Cand da in clocot, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de pe peretii vasului. O lasi sa se raceasca.

Pui aluatul intr-un castron mai mare si incorporezi treptat in coca, cu mixerul, ouale, amestecand dupa fiecare pana cand aluatul devine neted si lucios.

Umpli un pos cu aluat si pui benzi de 5-10 cm intr-o tava tapata cu hartie de copt. le coci la cuptorul incins la 200 C timp de 20 - 30 min. 

Iti recomandam si reteta de Profiterol, un desert senzational de gustos, reteta de Choux a la creme sau reteta de Ecler la tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:20

ce tb sa fac sa nu se mai lase dupa ce le scot din cuptor?ele cresc frumos dar cand le scot se lasa...

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:21

Sorinnaa 1

07.02.2014, 20:40

mihaela, nu trebuie sa deschizi usa la cuptor cand ele se coc sau nu este faina buna. eu am folosit boromir 000 si am mai incercat si 650 si de fiecare data ies excelent.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minieclere cu crema de vanilie