Gogosi glazurate

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 970 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 350 g faina alba de grau
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua potrivite
  • 100 ml lapte cald
  • 50 g unt moale
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala

Pentru glazurat:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • ornamente colorate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida.

O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute.

Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita.

Amestecam usor si adaugam ouale, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala. Treptat turnam laptele si cu ajutorul untului framantam aluatul.

Aluatul obtinut trebuie sa fie unul elastic.

Acoperim vasul cu un prosop/servet si il lasam intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie din aluat (nu foarte groasa) si cu ajutorul unor forme, decupam cercuri. Le prajim in ulei, la foc potrivit, atat cat sa se rumeneasca uniform.

Le scoatem cu ajutorul unei palete pentru a se scurge surplusul de ulei.

Intr-un bol, topim ciocolata, glazuram fiecare gogoasa in parte si presaram ornamentele colorate.

Se servesc cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

RETETA IN IMAGINI

Gogosi glazurate-0
Gogosi glazurate-1
Gogosi glazurate-2
Gogosi glazurate-3
Gogosi glazurate-4
Gogosi glazurate-5
Gogosi glazurate-6
Gogosi glazurate-7
Gogosi glazurate-8
Gogosi glazurate-9
Gogosi glazurate-10
Gogosi glazurate-11
Gogosi glazurate-12
Gogosi glazurate-13
Gogosi glazurate-14

COMENTARII (15)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 21:55

dantes

dantes 1

06.09.2015, 12:15

Super!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

06.09.2015, 12:24

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!