Sarlota de vanilie si sirop de rodie

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 657 vizualizari

 

Un desert fistichiu, cu arome orientale...delicios!

 

INGREDIENTE

Sarlota de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr. amidon porumb
  • 75 gr. zahar
  • 300 ml lapte
  • vanilie
  • bobite de rodie ( 1/2 rodie)
Sirop de rodii:
  • sucul de la o rodie si jumatate
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita extract de flori de portocal( numai si numai daca va place gustul , altfel il puteti inlocui cu extract de flori de trandafir, sau sa renuntati complet)
  • vanilie
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota de vanilie si sirop de rodie:

Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la racit si se adauga bobitele de rodie. Se pune compozitia intr-un vas, bol, ( Jena) si se da la rece.


Se storc rodiile si sucul rezultat se amesteca cu siropul de artar, zaharul si vanilia, extractul de flori de portocal si se pune totul intr-un vas pe foc mic, se lasa sa fiarba in jur de 12 -14 minute sau pana capata consistenta unui sirop. Siropul se raceste.


Sarlota se rastoarna pe un platou si se toarna sirop de rodii deasupra dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de vanilie si sirop de rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

14.12.2016, 21:32

Rocsiii cu drag!

miki_a 1

17.12.2016, 15:33

Ce desert fin si frumos ! Imi place foarte mult!

RuxyRux 1

16.01.2017, 18:21

Multumesc scumpa mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare