Sarlota de vanilie si sirop de rodie

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 3510 vizualizari

 

Un desert fistichiu, cu arome orientale...delicios!

 

INGREDIENTE

Sarlota de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr. amidon porumb
  • 75 gr. zahar
  • 300 ml lapte
  • vanilie
  • bobite de rodie ( 1/2 rodie)
Sirop de rodii:
  • sucul de la o rodie si jumatate
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita extract de flori de portocal( numai si numai daca va place gustul , altfel il puteti inlocui cu extract de flori de trandafir, sau sa renuntati complet)
  • vanilie
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota de vanilie si sirop de rodie:

Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la racit si se adauga bobitele de rodie. Se pune compozitia intr-un vas, bol, ( Jena) si se da la rece.

Se storc rodiile si sucul rezultat se amesteca cu siropul de artar, zaharul si vanilia, extractul de flori de portocal si se pune totul intr-un vas pe foc mic, se lasa sa fiarba in jur de 12 -14 minute sau pana capata consistenta unui sirop. Siropul se raceste.

Sarlota se rastoarna pe un platou si se toarna sirop de rodii deasupra dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de vanilie si sirop de rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

14.12.2016, 21:32

Rocsiii cu drag!

miki_a 1

17.12.2016, 15:33

Ce desert fin si frumos ! Imi place foarte mult!

RuxyRux 1

16.01.2017, 18:21

Multumesc scumpa mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta