Sarlota de vanilie si sirop de rodie

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 432 vizualizari

 

Un desert fistichiu, cu arome orientale...delicios!

 

INGREDIENTE

Sarlota de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr. amidon porumb
  • 75 gr. zahar
  • 300 ml lapte
  • vanilie
  • bobite de rodie ( 1/2 rodie)
Sirop de rodii:
  • sucul de la o rodie si jumatate
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita extract de flori de portocal( numai si numai daca va place gustul , altfel il puteti inlocui cu extract de flori de trandafir, sau sa renuntati complet)
  • vanilie
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota de vanilie si sirop de rodie:

Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la racit si se adauga bobitele de rodie. Se pune compozitia intr-un vas, bol, ( Jena) si se da la rece.


Se storc rodiile si sucul rezultat se amesteca cu siropul de artar, zaharul si vanilia, extractul de flori de portocal si se pune totul intr-un vas pe foc mic, se lasa sa fiarba in jur de 12 -14 minute sau pana capata consistenta unui sirop. Siropul se raceste.


Sarlota se rastoarna pe un platou si se toarna sirop de rodii deasupra dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de vanilie si sirop de rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

14.12.2016, 21:32

Rocsiii cu drag!

miki_a 1

17.12.2016, 15:33

Ce desert fin si frumos ! Imi place foarte mult!

RuxyRux 1

16.01.2017, 18:21

Multumesc scumpa mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Eclere