Colaci turcesti

de rose in Pizza, 10 Feb 2010 | 5363 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat:
  • 1 pahar apa calda,
  • 1 pahar de lapte cald,
  • 1 pahar ulei,
  • o lingura zahar,
  • 1 lg.sare,
  • 1 cub drojdie,
  • faina cat cuprinde atat cat se nu se pinda de degete
  • Pt umplutura:
  • se pot umple cu unt, cascaval sau telemea,sunca si masline,ceapa calita,etc. Eu am facut doar cu cascaval si unt.
  • Pt uns :
  • 1ou ,
  • susan sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colaci turcesti:

Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h.


Intre timp pragatiti ingredientele pt umplutura:le dati prin razatoarea mare iar maslinele se scobesc de samburi . Untul trebuie tinut la temperatura camerei si sa aibe consistenta smantanii.


Dupa ce aluatul "a crescut" frumos se rupe in bucatele mici cat un ou. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat sa aiba marimea unei farfurii ; se unge cu unt si se adauga ingredientele alese de voi. Rasuciti foaia iar capetele le uniti in forma de colacel.Se aseaza in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt.


Cu ajutorul unui tifon puneti deasupra oul batut si in final presarati susanul sau macul.


Introduceti tava in cuptor unde se coc la 170 grade timp de 1 h.

 

TIPS-URI

1

acest aluat se poate folosi si in prepararea placintelor,pizza,paine,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Colaci turcesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadina73 1

10.08.2010, 11:47

la muit ani!

Laly 1

10.08.2010, 12:25

La multi ani

Lau 1

10.08.2011, 08:52

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza