Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss in Dulciuri, 6 Dec 2016 | 1214 vizualizari

 

Coltunasii sunt niste preparate specifice zonei Moldovei, dar oarecum imprumutati de la rusi. Si chiar daca am si eu origini moldovenesti, pana azi n-am facut niciodata coltunasi. Am facut in schimb ravioli, care sunt cam tot asa ceva. Dar cu siguranta, voi mai pregati astfel de coltunasi cu branza dulce, pentru ca au avut mare succes si tuturor le-a placut. In zona moldovei, acesti coltunasi cu branza dulce se servesc cu unt topit, zahar si smantana. Eu am rumenit putin pesmet in unt si am tavalit coltunasii prin pesmet si apoi am presarat zahar deasupra. Noua ne-au placut mai mult astfel.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 350 g faina
  • 2 oua 
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 linguri apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 3 lunguri zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi moldovenesti cu branza dulce:

Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la coltunasi am adaugat si ulei si apa. Faina se pune intr-un vas si se face o gaura in mijloc. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca. Treptat, se adauga si apa si se omogenizeaza pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cam de 3 mm grosime si se decupeaza cercuri. Fiecare cerc se pune in forma pentru ravioli, in mijloc se pune o lingurita de umplutura, se inchide forma si se lipesc marginile. Pentru mai multa siguranta, puteti presa marginea cu o furculita. Ingredientele pentru umplutura se pun intr-un bol, se amesteca pana rezulta o crema fina. Daca branza e mai apoasa, se scurge in prealabil, eventual se poate adauga si o lingurita de gris care va absorbi umezeala in exces. Eu am avut o branza cremoasa, astfel ca n-a trebuit scursa. Coltunasii se fierb in apa cu putina sare, se fierb aproximativ 8 minute, pana se ridica la suprafata, se scurg si se servesc cu unt topit, zahar, smantana sau pesmet rumenit in unt si zahar deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi moldovenesti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

09.12.2016, 05:34

diaconta 1

10.12.2016, 23:21

de multa vreme vreau si eu sa fac dar nu am reusit,asa ca servesc de la tine

Gherca Daniela 1

11.12.2016, 14:46

tare buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Papanasi copti