Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 12 Dec 2016 | 7842 vizualizari

 

Coltunasii se pot face cu orice umplutura. Pentru post, am ales varianta cu cartofi.
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul l-am repetat ca http://www.bucataras.ro/retete/coltunasi-cu-visine-79923.html
  • Umplutura
  • 6 cartofi
  • sare
  • piper
  • o ceapa tocata
  • 4 linguri ulei
  • Sosul l-am luat de aici http://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-ciuperci-in-sos-de-rosii-78707.html varianta fara carne.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post):

  

Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie pe margini,; adaugam cartofii zdrobiti, amestecam si lasam 4 minute la foc mic, adaugam sare si piper dupa gust. Oprim flacara si lasam la racit.

Facem aluatul dupa reteta de mai sus  si umplem cu cartofi, fierbem la foc mediu, intr-o oala incapatoare cu apa si putina sare, cam 7 minute .

Separat facem sosul conform retetei de mai sus.

Se servesc atat calzi cat si reci.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Coltunasii nu se lipesc intre ei, daca, dupa ce au fiert,  adaugati 2 linguri de ulei,incalzit separat intr-o tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Carmen 1

14.12.2016, 14:26

super

-Marius- 1

22.12.2016, 06:47

navidad_2017 1

03.01.2017, 19:50

Foarte, foarte buni! Chiar si numai cu putin unt topit, smantana, sau ulei in care s-a calit ceva ceapa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de Praz cu Masline (Reteta Video)