Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir

de adnia in Sirop / Compot, 15 Iun 2013 | 2211 vizualizari

 

De cand am auzit de reteta asta, m-am si grabit s-o prepar, cum altfel, decat cu imbunatatirile mele:)...si bine am facut, pt. ca e foarte parfumat compotul!

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 300 gr. zahar
  • 1 kg capsuni (dar cred ca merge si mai mult)
  • 1 baton vanilie
  • 1 bucatica ghimbir curatat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir:

Apa se pune intr-o oala pe foc, impreuna cu zaharul si se lasa pana se topeste tot zaharul. In momentul in care se ajunge la punctul de fierbere, se adauga ghimbirul taiat in rondele, pastaia de vanilie taiata pe lung si capsunile spalata se surse de apa. Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc foarte mic (nu trebuie sa apara bulele de aer in compot, altfel se sfarama capsunile). Se stinge focul si se toarna fierbinte in borcane sterilizate in avans. Se inchid ermetic si se pun cateva secunde cu fundul in sus, ca sa se formeze vidul. Apoi se intorc normal si se lasa sa se raceasca incet, in paturi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

15.06.2013, 18:17

bun bun

Bunica 1

15.06.2013, 19:56

Rocsi 1

15.06.2013, 20:47

Nu am mancat compot de capsuni, dar cred ca este super delicios

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Compot de capsuni