Compot de cirese rosii

de Rocsi in Conserve, 19 Iun 2010 | 4713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese
  • apa
  • zahar
  • conservant
  • borcane de 800 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese rosii:

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.


Borcanele se spala si ele si se scurg de apa.


se umplu cam pe jumatate cu cirese .


apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.


rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala.


puneti 2 borcane de apa in plus,fata de cate aveti cu cirese.


la fiecare borcan de apa se pun 2 linguri de zahar rase.


apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste,apoi inchideti aragazul.


puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.


inchideti bine capacele borcanelor,apoi inveliti fiecare borcan in hartie(mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).


le asezati intr-o cratita mai larga,puneti apa in cratita cam pe 3 sferturi,acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie ,apoi le puneti pe foc la sterilizat.


le lasati cam 40-50 de min(eu le las pana incepe sa crape putin in locul de unde ati rupt codita).


cand sunt gata,inchideti aragazul si le lasati asa ca sa pocneasca capacele borcanelor.


apoi le puneti la loc racoros.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

lia maria 1

18.06.2011, 13:29

harnicuta de tine bravo

Cris2711 1

18.06.2011, 15:36

Rocsi 1

18.06.2011, 18:01

miha eu zic sa fie acoperite ca apa se trage si chiar daca mai ramane putina se sterg borcanele..mai bine mai multa decat putina si sa scada si mai iti crapa si borcanele
-diana cine sa ma ia draga? mai sunt si moldoveanca pe deasupra
-lia,cris va multumesc...sunt de anul trecut oricum..anul asta inca nu am facut compot,dar urmeaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese