Compot de cirese rosii

de Rocsi in Conserve, 19 Iun 2010 | 7091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese
  • apa
  • zahar
  • conservant
  • borcane de 800 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese rosii:

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.

Borcanele se spala si ele si se scurg de apa.

se umplu cam pe jumatate cu cirese .

apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.

rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala.

puneti 2 borcane de apa in plus,fata de cate aveti cu cirese.

la fiecare borcan de apa se pun 2 linguri de zahar rase.

apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste,apoi inchideti aragazul.

puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.

inchideti bine capacele borcanelor,apoi inveliti fiecare borcan in hartie(mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).

le asezati intr-o cratita mai larga,puneti apa in cratita cam pe 3 sferturi,acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie ,apoi le puneti pe foc la sterilizat.

le lasati cam 40-50 de min(eu le las pana incepe sa crape putin in locul de unde ati rupt codita).

cand sunt gata,inchideti aragazul si le lasati asa ca sa pocneasca capacele borcanelor.

apoi le puneti la loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lia maria 1

18.06.2011, 13:29

harnicuta de tine bravo

Cris2711 1

18.06.2011, 15:36

Rocsi 1

18.06.2011, 18:01

miha eu zic sa fie acoperite ca apa se trage si chiar daca mai ramane putina se sterg borcanele..mai bine mai multa decat putina si sa scada si mai iti crapa si borcanele
-diana cine sa ma ia draga? mai sunt si moldoveanca pe deasupra
-lia,cris va multumesc...sunt de anul trecut oricum..anul asta inca nu am facut compot,dar urmeaza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise