Compot de corcoduse

de lucy2002 in Sirop / Compot, 13 Iul 2014 | 1116 vizualizari

 

Am facut anul trecut pentru prima data acest compot si mi-a placut foarte mult este ceva deosebit .

 

INGREDIENTE

  • corcoduse
  • zahar doua linguri la fiecare borcan de 800ml
  • apa cat cuprinde
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de corcoduse:

Curatam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar ( mie imi place mai acrisor ) punem apa pana sus, strangem bine capacele si agitam de cateva ori sa se dizolve zaharul din borcane. Punem borcanele la sterilizat pe aragaz intr-o oala inalta sau in cuptor .


Focul trebuie sa fie mic iar din momentul inceperii fierberii se lasa 30 minute ,dupa care se stinge focul si se lasa in cuptor pana a doua zi . Daca sterilizarea are loc pe aragaz se lasa acolo pana se racesc.


Se verifica borcanele daca au fost sterilizate bine .Se intoarce fiecare borcan cu gura in jos .Daca se prelinge se dau deoparte( frigider) pentru a fi consumate mai repede .

 

TIPS-URI

1

se aleg fructele sanatoase si nu prea coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

13.07.2014, 21:03

Ce bun! Eu n-am facut!

alilianaa 1

13.07.2014, 22:29

tare bun..

lucy2002 1

14.07.2014, 09:50

Va multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Compot de corcoduse fara conservant (video)