Compot de cirese

de Bunica in Sirop / Compot, 28 Iun 2009 | 7117 vizualizari

 

Delicios ... reteta ecologica ...

 

INGREDIENTE

  • pentru un borcan de 800 ml compot
  • 3 linguri de zahar
  • cirese
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Se pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa (pina la capac sa fie nivelul apei din cratita). Focul trebuie sa fie potrivit si se lasa un sfert de ora dupa ce apa din cratita incepe sa dea in clocot. Se inchide aragazul, se acopera cratita cu un capac si se lasa pina se raceste apa din ea.

Nu va speriati daca se ridica ciresele in borcan, sau nu se topeste zaharul.

TIPS. Valabil pentru orice tip de compot: de cirese negre, de visine, de caise, de prune, de gutui, de struguri ... In functie de cat de acre sint fructele se mai poate adauga o lingura de zahar ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

28.06.2009, 23:51

Aaa, se mai poate pune un pliculet de zahar vanilat, pentru aroma. Ce super arata borcanele!

Bunica 1

30.06.2009, 22:06

Le las sa fie cat mai ecologice, fara arome artificiale.

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:54

am sa fac si eu este foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot piersici