Compot de cirese

de Bunica in Sirop / Compot, 28 Iun 2009 | 4053 vizualizari

 

Delicios ... reteta ecologica ...

 

INGREDIENTE

  • pentru un borcan de 800 ml compot
  • 3 linguri de zahar
  • cirese
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Se pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa (pina la capac sa fie nivelul apei din cratita). Focul trebuie sa fie potrivit si se lasa un sfert de ora dupa ce apa din cratita incepe sa dea in clocot. Se inchide aragazul, se acopera cratita cu un capac si se lasa pina se raceste apa din ea.

Nu va speriati daca se ridica ciresele in borcan, sau nu se topeste zaharul.

TIPS. Valabil pentru orice tip de compot: de cirese negre, de visine, de caise, de prune, de gutui, de struguri ... In functie de cat de acre sint fructele se mai poate adauga o lingura de zahar ..

 

RETETA IN IMAGINI

Compot de cirese-0
Compot de cirese-1
Compot de cirese-2
Compot de cirese-3
Compot de cirese-4

COMENTARII (4)

Oana

Oana 1

28.06.2009, 23:51

Aaa, se mai poate pune un pliculet de zahar vanilat, pentru aroma. Ce super arata borcanele!

Bunica

Bunica 1

30.06.2009, 22:06

Le las sa fie cat mai ecologice, fara arome artificiale.

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:54

am sa fac si eu este foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!