Compot de cirese

de Bunica in Sirop / Compot, 28 Iun 2009 | 4070 vizualizari

 

Delicios ... reteta ecologica ...

 

INGREDIENTE

  • pentru un borcan de 800 ml compot
  • 3 linguri de zahar
  • cirese
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Se pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa (pina la capac sa fie nivelul apei din cratita). Focul trebuie sa fie potrivit si se lasa un sfert de ora dupa ce apa din cratita incepe sa dea in clocot. Se inchide aragazul, se acopera cratita cu un capac si se lasa pina se raceste apa din ea.

Nu va speriati daca se ridica ciresele in borcan, sau nu se topeste zaharul.

TIPS. Valabil pentru orice tip de compot: de cirese negre, de visine, de caise, de prune, de gutui, de struguri ... In functie de cat de acre sint fructele se mai poate adauga o lingura de zahar ..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

28.06.2009, 23:51

Aaa, se mai poate pune un pliculet de zahar vanilat, pentru aroma. Ce super arata borcanele!

Bunica 1

30.06.2009, 22:06

Le las sa fie cat mai ecologice, fara arome artificiale.

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:54

am sa fac si eu este foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA