Compot de pere

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 12742 vizualizari

 

asa arata compotul dupa circa 3 saptamani.. deja si-a capatat o culoare mai galbuie... perele mele au fost prea coapte :p se aseamana cu cel de prune :p

 

INGREDIENTE

  • 7 kg pere
  • 7 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lingurita cu conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii.

Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan.

Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot.

Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine.

Siropul fierbinte se toarna peste perele din borcan.

Infiletam borcanele bine, le intoarcem si le lasam sa se raceasca putin.

Se depoziteaza la loc intunecat si racaros.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

de preferat ar fi ca perele sa fie foarte tari...

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Corinuta 1

19.09.2010, 17:50

imi plac perele in compot, sunt foarte aromate!

Sylvia 1

21.09.2010, 21:11

Foarte harnicuta si de la mine

Romantico 1

23.09.2014, 16:22

Sall......nu vad rostu la conservant.Pe bune mai mananca si copii un astfel de compot......cum naiba sa pui conservant oribill

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de pere