Compot de pere

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 9671 vizualizari

 

asa arata compotul dupa circa 3 saptamani.. deja si-a capatat o culoare mai galbuie... perele mele au fost prea coapte :p se aseamana cu cel de prune :p

 

INGREDIENTE

  • 7 kg pere
  • 7 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lingurita cu conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii.


Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan.


Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot.


Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine.


Siropul fierbinte se toarna peste perele din borcan.


Infiletam borcanele bine, le intoarcem si le lasam sa se raceasca putin.


Se depoziteaza la loc intunecat si racaros.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

de preferat ar fi ca perele sa fie foarte tari...

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Corinuta 1

19.09.2010, 17:50

imi plac perele in compot, sunt foarte aromate!

Sylvia 1

21.09.2010, 21:11

Foarte harnicuta si de la mine

Romantico 1

23.09.2014, 16:22

Sall......nu vad rostu la conservant.Pe bune mai mananca si copii un astfel de compot......cum naiba sa pui conservant oribill

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere