Compot de prune

de Bya Ralu in Sirop / Compot, 9 Oct 2012 | 4200 vizualizari

 

e pentru prima data cand fac si au fost si peripetii:)))au iesit 6 borcane dar unul a facut bum bum:))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • zahar(20 linguri)
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Spalam bine prunele si le rupem codita. Intr-o oala mare punem 5 borcane de apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. La un borcan de apa se pun 4 linguri de zahar. Dupa ce a dat un clocot adaugam pe rand prunele (sau toate deodata daca oala ne permite) se lasa 2 minute si se scot. Le asezam in borcane (5-6 bucati) Iar in zeama de pe foc punem scortisoara, amestecam bine si oprim focul. Sub fiecare borcan se pune o lama de cutit pentru a nu crapa borcanele. Adaugam zeama si punem capacele. Intr-o oala mare pune borcanele ,punem apa pana la gatul borcanului si le punem pe foc. Dupa ce incepe sa clocoteasca se lasa 15-20 minute la sterilizat. Se mai lasa cateva minute si se scot. Se impaturesc cu un prosop pana a doua zi dupa care se muta in camara sau beci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

11.10.2012, 16:24

mamaieelena

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:42

Bya Ralu 1

20.11.2012, 19:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune