Compot de prune şi mere - poame

de portiadelumina in Sirop / Compot, 1 Feb 2013 | 7737 vizualizari

 

Pentru cine obişnuieşte să pregătească de vara poame (prune, mere, pere, gutui uscate pe gratie) iarna are imediat la îndemână posibilitatea de a face un compot sănătos şi gustos. Menţionez că prunele, înainte de a fi uscate se opăresc.

 

INGREDIENTE

  • Prune uscate cca 500 gr.
  • Mere uscate cca 300 gr.
  • Stfide 100 gr.
  • Zahăr 250 gr.
  • Vanile - 2 pliculeţe
  • Apă 5 litri
  • Lămâie 1 buc.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune şi mere - poame:

Se pune apa la fiert în care se adaugă zahărul şi se amestecă pentru a se topi mai repede. Între timp se spală bine poamele (o dată cu apă caldă, o dată cu rece). Se vor pune în apă când aceasta se apropie de punctul de fierbere. Stafidele pot fi înmuiate în prealabil în apă călduţă sau rom; pot fi puse ca atare şi fără să fie înmuiate.

Spre finalul fierberii se poate pune vanilia şi lămâia. Menţionez că nu este nevoie de o fierbere îndelungată, maxim 6 minute sunt de ajuns.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune şi mere - poame" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune