Compot de struguri albi

de Ina in Sirop / Compot, 15 Sep 2016 | 1185 vizualizari

 

Anul acesta am avut pe rod mai multe soiuri de struguri timpurii, printre care si PALATINA ( Muscatul de august )  din care am ales sa fac compot.
Strugurii din soiul Palatina sunt mari cu boabele asezate des pe ciorchine. Boabele sunt alungite si cu gust de muscat, se matureaza incepand din prima decada a lunii august. 
Este rezistent la ger si seceta si nu este sensibil fata de boli.

 

INGREDIENTE

  • struguri albi Palatina
  • zahar brut ( 1-2 linguri la borcan )
  • apa
  • borcane
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri albi:

Desfacem cu grija boabele de struguri de pe ciorchina, le spalam in mai multe ape si le punem in borcane curate, fara a umple complet borcanele.


In fiecare borcan adaugam 2 linguri rase cu zahar ( eu am folosit zahar brut ) si adaugam apa pana la gatul borcanului.


Capsam borcanele cu capace fierte in prealabil, le asezam cu grija intr-o oala captusita cu ziare sau un prosop si adaugam apa cat sa nu acopere complet borcanele.



Sterilizam borcanele cu compot lasandu-le sa fiarba cca 20 minute.


Lasam sa se raceasca si le depozitam in beci sau camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri albi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

16.09.2016, 18:14

Rocsi 1

16.09.2016, 20:57

Cat de bun si aromat!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici