Compot de struguri negri

de delia64 in Sirop / Compot, 6 Mar 2013 | 1895 vizualizari

 

Este un compot aromat ,il fac in fiecare toamna .
Strugurii sunt din via parintilor mei .

 

INGREDIENTE

  • 3 kilograme struguri negri ,Izabel.
  • 1 kilogram zahar
  • 4 litri apa
  • 1 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri negri:

Se aleg strugurii sanatosi , se spala si se desprind de pe ciorchine.


Punem boabele in borcanele curate si sterilizate ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor .


Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul ,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop , il turnam in borcane .


Punem sub fiecare borcan un cutit cand turnam siropul fierbinte pentru a nu crapa borcanele .


Legam borcanele si le fierbem 30 de minute in prima zi ,a doua zi le mai fierbem 20 de minute .


Lasam borcanele in oala in care le-am fiert pana se raceste apa si pe urma le stergem si le depozitam in camara .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Borcanele se lasa in apa pana a doua zi si se fierb din nou .

2

Iarna il folosesc la salata de fructe , are o culoare si un gust minunat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:02

De multi ani nu am mai mancat.Era foarte bun imi amintesc!

delia64 1

06.03.2013, 22:01

Multumesc pentru aprecieri dragi bucatarasi .

Doralinda 1

06.03.2013, 23:43

Ce bun e!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina