Compot de vişine

de carmenvlad in Sirop / Compot, 9 Iul 2011 | 6406 vizualizari

 

Compotul de vişine este uşor de preparat, este sănătos şi o băutură gustoasă pentru copii. Este un mod de a păstra aroma acestor fructe cât mai mult timp.

 

INGREDIENTE

  • vişine,
  • zahăr
  • apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de vişine:

Se aleg fructe sănătoase, se rup codiţele şi se lasă să stea în apă rece o jumătate de oră pentru a îndepărta viermii. Se spală apoi fructele bine şi se umplu borcanele pregătite pentru compot. Se pune zahărul peste fructe, eu am pus 4 linguri la un borcan de 800 ml şi două linguri la un borcan de 400 ml, se adaugă apă rece cât să le acopere, se înfiletează borcanele bine, se agită ca să se dizolve zahărul şi se pun într-un vas pe fundul căruia am pus un prosop.

Se pune apă rece în vas şi se pun borcanele cu compot de visine la fiert la foc mic. Se fierb până când au început să se ridice bule sau aproximativ 40 de minute. Se opreşte focul şi se acoperă vasul cu un prosop sau mai multe. Se lasă să se răcească astfel până a doua zi, apoi se mai fierb 30 de minute. Se opreşte focul şi se acoperă din nou vasul cu mai multe prosoape. După ce sunt reci, se scot borcanele cu compot de visine din vas şi se verifică dacă sunt bine sigilate, se întorc cu capacul în jos şi dacă curg, se consumă imediat, iar dacă nu curg se păstrează pentru iarnă.

Compotul de vişine are un gust acrişor, deosebit de savuros, este parfumat şi sănătos.

TIPS-URI

1

in acelasi mod putem prepara si compot de cirese doar ca vom pune mai putin zahar decat la un borcan de compot de visine, visinele fiind mai acrisoare, ciresele mai dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ligia Bxl 1

14.07.2011, 01:44

oooo de cand nu am mai mancat asa ceva eu nu am vazut o visina pe aici prin Belgia de cand sunt,cred ca acesti oameni nu stiu ce e aia visina

Cris2711 1

20.07.2011, 12:22

Imi place si mie,ciresele si visinele le mananc doar proaspete sau in compot.Ti-a iesit fantastic

carmenvlad 1

02.08.2011, 17:49

Am fost putin plecata si imi cer scuze ca nu am raspuns la mesaje. Va multumesc pentru comentarii. Sper sa ma revansez.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de mere