Compot de vişine

de carmenvlad in Sirop / Compot, 9 Iul 2011 | 2915 vizualizari

 

Compotul de vişine este uşor de preparat, este sănătos şi o băutură gustoasă pentru copii. Este un mod de a păstra aroma acestor fructe cât mai mult timp.

 

INGREDIENTE

  • vişine,
  • zahăr
  • apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de vişine:

Se aleg fructe sănătoase, se rup codiţele şi se lasă să stea în apă rece o jumătate de oră pentru a îndepărta viermii. Se spală apoi fructele bine şi se umplu borcanele pregătite pentru compot. Se pune zahărul peste fructe, eu am pus 4 linguri la un borcan de 800 ml şi două linguri la un borcan de 400 ml, se adaugă apă rece cât să le acopere, se înfiletează borcanele bine, se agită ca să se dizolve zahărul şi se pun într-un vas pe fundul căruia am pus un prosop.


Se pune apă rece în vas şi se pun borcanele cu compot de visine la fiert la foc mic. Se fierb până când au început să se ridice bule sau aproximativ 40 de minute. Se opreşte focul şi se acoperă vasul cu un prosop sau mai multe. Se lasă să se răcească astfel până a doua zi, apoi se mai fierb 30 de minute. Se opreşte focul şi se acoperă din nou vasul cu mai multe prosoape. După ce sunt reci, se scot borcanele cu compot de visine din vas şi se verifică dacă sunt bine sigilate, se întorc cu capacul în jos şi dacă curg, se consumă imediat, iar dacă nu curg se păstrează pentru iarnă.


Compotul de vişine are un gust acrişor, deosebit de savuros, este parfumat şi sănătos.

 

TIPS-URI

1

in acelasi mod putem prepara si compot de cirese doar ca vom pune mai putin zahar decat la un borcan de compot de visine, visinele fiind mai acrisoare, ciresele mai dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ligia Bxl 1

14.07.2011, 01:44

oooo de cand nu am mai mancat asa ceva eu nu am vazut o visina pe aici prin Belgia de cand sunt,cred ca acesti oameni nu stiu ce e aia visina

Cris2711 1

20.07.2011, 12:22

Imi place si mie,ciresele si visinele le mananc doar proaspete sau in compot.Ti-a iesit fantastic

carmenvlad 1

02.08.2011, 17:49

Am fost putin plecata si imi cer scuze ca nu am raspuns la mesaje. Va multumesc pentru comentarii. Sper sa ma revansez.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Visine la borcan