"Miere" de papadie

de alinutzika in Sirop / Compot, 15 Mai 2012 | 5262 vizualizari

 

Sa ma iertati ca o pun asa tarziu, poate ca unele ati fi dorit sa o prestati, dar ramane pt la anu'....
Uite asa, m-am facut albinuta si am strans toata mierea din papadii in cateva borcanele...
E o miere buna, buna, foarte ieftina si ce sa zic: e si usor de facut...Stransul florilor e mai greu, dar daca aveti un ajutor ca si mine, merge repede treaba..:))
Si chiar are gust de miere adevarata!!!!

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg de flori de papadii
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Miere" de papadie:

Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara, din gradini. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil.  Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa iasa toata zeama din flori. Siropul rezultat il puneti din nou la foc, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine si fierbeti iar vreo 2-3 ore, pana vedeti ca lichidul este legat, iar cantitatea se reduce la aproape jumatate. Oricum, mierea se mai ingroasa dupa ce se raceste. Puneti in borcane curate si dati la camara.

 

RETETA IN IMAGINI

"Miere" de papadie-0
"Miere" de papadie-1
"Miere" de papadie-2
"Miere" de papadie-3
"Miere" de papadie-4
"Miere" de papadie-5
"Miere" de papadie-6
"Miere" de papadie-7
"Miere" de papadie-8
"Miere" de papadie-9

COMENTARII (26)

alinutzika

alinutzika 1

25.05.2012, 14:41

macerate, probabil, (de fapt sigur), isi pastreaza mai bine vitaminele si toate cele...dar am auzit ca dupa ce desfaci borcanul trebuie tinut la frigider ca se strica.Eu nu am facut decat asa. Te pup, Gaby

gaby_duceag

gaby_duceag 1

25.05.2012, 14:42

n-am facut niciodata, e primul an.
asa-l fac si pe cel de brad si intr-adevar pastrez sticlutele la frigider.

alinutzika

alinutzika 1

25.05.2012, 14:50

e foarte bine atunci. Cred ca asa gustul e si mai pronuntat, iar beneficiile lui si mai multe.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!