Compot de visine

de Patricia Iordache in Sirop / Compot, 20 Iul 2013 | 3602 vizualizari

 

Compotul de visine este al doilea in topul preferintelor mele. Pe primul loc se afla compotul de piersici.Parca indiferent cat compot as face, tot nu e suficient. Iata cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg visine;
  • 4 sticle goale de 750 ml;
  • 20 linguri zahar (cate 5 linguri pentru fiecare sticla);
  • apa rece;
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte.

Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste ele cate 5 linguri de zahar (pentru fiecare sticla). 

Miscam usor sticla astfel incat zaharul se se imprastie peste toate visinele.

Adaugam apa rece pana aproape de buza sticlei si punem capacul.

Intr-o oala incapatoare si inalta (cat inaltimea sticlelor) punem un prosop de bucatarie, asezam sticlele una langa cealalta, lasand putin loc intre ele.

Umplem oala cu apa si o asezam pe foc.

Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, mai lasam 15-20 minute si apoi oprim focul.

Lasam sticlele in apa fierbinte pana a doua zi cand se vor raci complet si le vom aseza in camara.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza la loc rece si intunecat. Daca nu aveti beci sau o camara racoroasa, pastrati compotul la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

merisor 1

20.07.2013, 18:48

Si din asta vreau!

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:07

Buni, Merisor, ati pregatit canitele? Va dau si lingurite ca sa papati visinele...

diaconta 1

20.07.2013, 22:11

mie imi place tot ce e cu visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA