Compot de visine

de Patricia Iordache in Sirop / Compot, 20 Iul 2013 | 4209 vizualizari

 

Compotul de visine este al doilea in topul preferintelor mele. Pe primul loc se afla compotul de piersici.Parca indiferent cat compot as face, tot nu e suficient. Iata cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg visine;
  • 4 sticle goale de 750 ml;
  • 20 linguri zahar (cate 5 linguri pentru fiecare sticla);
  • apa rece;
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte.


Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste ele cate 5 linguri de zahar (pentru fiecare sticla).


Miscam usor sticla astfel incat zaharul se se imprastie peste toate visinele.


Adaugam apa rece pana aproape de buza sticlei si punem capacul.


Intr-o oala incapatoare si inalta (cat inaltimea sticlelor) punem un prosop de bucatarie, asezam sticlele una langa cealalta, lasand putin loc intre ele.


Umplem oala cu apa si o asezam pe foc.


Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, mai lasam 15-20 minute si apoi oprim focul.


Lasam sticlele in apa fierbinte pana a doua zi cand se vor raci complet si le vom aseza in camara.



 

TIPS-URI

1

Se pastreaza la loc rece si intunecat. Daca nu aveti beci sau o camara racoroasa, pastrati compotul la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

merisor 1

20.07.2013, 18:48

Si din asta vreau!

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:07

Buni, Merisor, ati pregatit canitele? Va dau si lingurite ca sa papati visinele...

diaconta 1

20.07.2013, 22:11

mie imi place tot ce e cu visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine