Compot de zarzare

de adasev12 in Sirop / Compot, 7 Iul 2013 | 7618 vizualizari

 

am atatea zarzare,ca nu reusesc sa le adun...ieri am pus si niste compoturi, mai exact 21 borcane de 800 ml...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • cca 5 kg zarzare
  • 3 X 21 linguri mari de zahar
  • apa
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de zarzare:

Se aleg frucele mai sanatoase si mai tari.


Se spala bine si se lasa la scurs.


Borcanele se spala foarte bine si se zvanta bine.


Se pun fructele asa intregi in borcane, lasandu-se cam un deget loc gol,sa poata fierbe .


Se pune la fiecare borcan 3 lg bune de zahar, apoi se pune apa,cat sa acopere bine fructele.Se pun capacele bine, se agita putin borcanele sa se dizolve zaharul de pe fund, apoi se pun intr-un vas mare toate borcanele,in care se vor lasa la dunst, cam o ora din momentul inceperii procesului de fierbere, cu apa cam 3/4 din marimea borcanelor.


Se iau apoi de pe foc, se lasa sa se raceasca in vasul respectiv pana a doua zi, se scot borcanele si se sterg apoi se depoziteaza la loc racoros, de preferat beci.

 

TIPS-URI

1

se pot adauga compotului niste cuisoare pt o aroma deosebita

2

daca scoateti borcanele din apa inca fierbinti,acoperiti-le in paturi pana se racesc de tot

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de zarzare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

08.07.2013, 13:13

Interesanta si reteta asta

adasev12 1

08.07.2013, 14:38

am pt toata lumea....

adasev12 1

08.07.2013, 14:39

ancuta_25...ai nostri sunt mari de tot...asa mici nu am , ca avem destui si socrul meu ia taiat pe ceilalti....sorry....dar tu unde stai?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de caise