Conopida cu copanele de pui

de ANCA in Pui, 19 Sep 2009 | 6871 vizualizari

 

Mi-era pofta de o mancarica de conopida demult, soooo...

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • 4 pulpe de pui
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • un morcov
  • 4-5 rosii proaspete sau o cutie cu rosii cubulete sau 2-3 linguri pasta de rosii/bulion
  • o foaie dafin
  • 3-4 catei usturoi pisati
  • o legatura patrunjel
  • sare, boabe piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu copanele de pui:

Conopida se desface in buchetele, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, circa 5 minute. Nu trebuie sa se fiarba de tot, ci doar putin, cat sa intre furculita in ea.


Pulpele se curata, se spala si se fierb si ele pe jumatate.


Ceapa se taie julien, ardeiul si morcovul, la fel, fasii. Punem legumele la calit in putin ulei de masline, impreuna cu pulpele de pui, adaugam si 2-3 linguri de apa/zeama de carne, si cimbru. Cand acestea s-au rumenit putin, punem rosiile cubulete (sau pasta de rosii dizolvata in zeama de carne), dafinul, si completam cu o cana de zeama de la pulpe.


Adaugam buchetelele de conopida, iar daca este necesar, mai punem zeama de carne astfel incat sa obtinem suficient sos care sa acopere conopida si carnea. Lasam la foc mic, pana cand conopida este gata, dar aceasta se va fierbe repede, in circa 10 minute. Sper final, adaugam usturoiul, boabele de piper si sare dupa gust.


Patrunjelul tocat il presaram prospat in farfurie inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Amestecati in mancare incet, cu atentie, conopida se zdrobeste foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu copanele de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bucataras 1

19.09.2009, 19:00

eu maninca conopida in toate felurile. cruda, cu brinza si rosii, murata cu orice, gatita

Miha 1

19.09.2009, 20:38

Daca te-as avea vreodata invitat la masa as sti ce sa-ti gatesc.

ANCA 1

19.09.2009, 20:47

Muffy a papat cu pofta mancarica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci la cuptor