Ardei umpluti

de RuxyRux in Pui, 17 Mai 2011 | 6443 vizualizari

 

Ardei grasi dulci cu piept de pui si verdeata invaluiti intr-un sos delicios de tomate....serviti cu iaurt sau smantana....irezistibili...

 

INGREDIENTE

  • Cantitatea de compozitie  ajunge pentru ardei umpluti si pentru ciorba de perisoare
  • 2 piepti de pui si jumatate( mari sa fie)
  • 10 bucati ardei grasi colorati
  • 2 cepe potrivite
  • o legatura de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 1/2 pahar orez
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de boia dulce
  • sare
  • piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • 4 linguri de pasta de tomate 
  • 2 linguri ulei masline 
  •  1 lingurita si jumatate de boia dulce
  •  1 lingura de zahar 
  • marar 
  • piper, sare dupa gust
  •  apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine.

Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii. 

Spalam si curatam ardeii in interior, taiem un capacel pe care il vom pastra.

Umplem ardeii  mai mult de jumatate si punem capacelul la loc( ne straduim putin), avand grija sa nu se crape coaja ardeiului.

Preparam sosul:

Intr-o cratita, punem uleiul si doua trei linguri de apa, dam la foc potrivit, adaugam ceapa si o tinem pe foc doua minute amestecand usor, apoi punem boiaua, pasta de tomate si apa, lasam sa fiarba in jur de cinci minute, potrivim de sare si piper adaugam mararul si stingem focul. Avem grija sa facem suficienta cantitate astfel incat sa acoperim 3/4 ardeii.

Intr-o tava de Jena, stropita cu putin ulei de masline, asezam ardeii si acoperim cu sosul.

Dam la cuptor( 200 grade) pentru o ora.

Servim cu iaurt sau smantana dupa dorinta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute cu piept de pui