Conopida cu pesmet si smantana

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2013 | 14683 vizualizari

 

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc, peste) ca si garnitura sau ca atare, asa cum am servit-o eu. Va recomand cu drag! Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (potrivit de mare)
  • 150 g pesmet
  • 4 linguri de ulei (pentru pesmet)
  • 4 linguri de ulei (pentru finalul preparaturlui)
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana
  • cimbru uscat (pentru ornat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu pesmet si smantana:

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem conopida in aburi sau in apa cu sare. Timp de fierbere aproximativ 20 minute (pana cand furculita intra destul de usor in buchetele). Scurgem bine de apa.

Calim pesmetul in ulei pana devine brun-maronie. Presaram pesmetul peste conopida, saram, piperam dupa gust si mai adaugam 4 linguri de ulei. Amestecam f.f. usor toate ingredientele pentru a nu sparge buchetele. Deasupra punem smantana rece. Ornament: cimbru uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu pesmet si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu smantana