Conopida cu pesmet si smantana

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2013 | 6159 vizualizari

 

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc, peste) ca si garnitura sau ca atare, asa cum am servit-o eu. Va recomand cu drag! Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (potrivit de mare)
  • 150 g pesmet
  • 4 linguri de ulei (pentru pesmet)
  • 4 linguri de ulei (pentru finalul preparaturlui)
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana
  • cimbru uscat (pentru ornat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu pesmet si smantana:

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem conopida in aburi sau in apa cu sare. Timp de fierbere aproximativ 20 minute (pana cand furculita intra destul de usor in buchetele). Scurgem bine de apa.


Calim pesmetul in ulei pana devine brun-maronie. Presaram pesmetul peste conopida, saram, piperam dupa gust si mai adaugam 4 linguri de ulei. Amestecam f.f. usor toate ingredientele pentru a nu sparge buchetele. Deasupra punem smantana rece. Ornament: cimbru uscat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu pesmet si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

24.09.2013, 14:28

super

RuxyRux 1

24.09.2013, 18:15

Imi place mult Zamfira!

Zamfira 1

24.09.2013, 19:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu smantana