Conopida cu sos de susan(tahin)

de Sidy in Mancaruri de legume, 5 Oct 2011 | 1815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 4 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 linguri sos Tahin( de susan)
  • zeama de lamaie
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri apa rece
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de susan(tahin):

Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si otet pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce este fiarta conopida , se strecoara si se lasa la scurs.

Punem uleiul la incins si adaugam conopida sa se prajeasca frumos pe toate partile pina devine crocanta si aurie. Se scoate apoi pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de ulei.

Intr-un bol punem usturoiul presat si sosul Tahin, amestecam apoi adaugam zeama de lamaie , dupa gust. Punem sare cat este necesar. Daca sosul s-a intarit adaugam 2-3 linguri de apa rece pina se face sosul ca si un iaurt. Patrunjelul verde il tocam marunt si il adaugam sosului.

Sosul rezultat se pune peste conopida prajita si se orneaza dupa imaginatie.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de susan(tahin)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Conopida cu sos de susan(tahin)-0
Conopida cu sos de susan(tahin)-1
Conopida cu sos de susan(tahin)-2
Conopida cu sos de susan(tahin)-3
Conopida cu sos de susan(tahin)-4
Conopida cu sos de susan(tahin)-5
Conopida cu sos de susan(tahin)-6
Conopida cu sos de susan(tahin)-7

COMENTARII (12)

MIUTA

MIUTA 1

06.10.2011, 23:23

Imi place

adry88

adry88 1

08.10.2011, 10:45

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

14.10.2011, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!