Conopida cu sos de susan(tahin)

de Sidy in Mancaruri de legume, 5 Oct 2011 | 2206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 4 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 linguri sos Tahin( de susan)
  • zeama de lamaie
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri apa rece
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de susan(tahin):

Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si otet pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce este fiarta conopida , se strecoara si se lasa la scurs.


Punem uleiul la incins si adaugam conopida sa se prajeasca frumos pe toate partile pina devine crocanta si aurie. Se scoate apoi pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de ulei.


Intr-un bol punem usturoiul presat si sosul Tahin, amestecam apoi adaugam zeama de lamaie , dupa gust. Punem sare cat este necesar. Daca sosul s-a intarit adaugam 2-3 linguri de apa rece pina se face sosul ca si un iaurt. Patrunjelul verde il tocam marunt si il adaugam sosului.


Sosul rezultat se pune peste conopida prajita si se orneaza dupa imaginatie.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de susan(tahin)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MIUTA 1

06.10.2011, 23:23

Imi place

adry88 1

08.10.2011, 10:45

gaby_gabytza 1

14.10.2011, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida si broccoli la cuptor