Conserva de salata de vinete

de laura_n in Conserve, 27 Iul 2015 | 36849 vizualizari

 

Nu stiu daca ati incercat varianta aceasta de a pastra vinete pentru iarna, insa eu am facut-o si doream sa o impartasesc si voua! Am incercat vinetele la congelator, insa dupa dezghetare, aveau un gust care pe mine m-a cam dat la intors. Asa ca, fan vinete cum sunt, am apelat la aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • o canita ulei
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de salata de vinete:

Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete.

Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine.

Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare si le mai lasam 10-15 minute la scurs. Nu vor iesi nici iuti, nici amare daca le scurgem bine de zeama.

Le pregatim sub forma de salata, le tocam, adaugam sare, ulei si le batem bine. 

Daca doriti, puteti adauga un pic de ceapa tocata. 

Pregatim 5 borcane mari, curate si sterilizate (800 gr) si le umplem cu salata de vinete. Presam bine sa nu ramana goluri de aer si punem cate o lingura de ulei si un praf de sare deasupra, apoi infiletam capacele.

Pregatim un vas cu apa fierbinte, le punem inauntru cu atentie si le dam intr-un clocot, sau le bagam 30 minute in cuptorul incins. Le lasam sa se raceasca in vas, apoi le scoatem, le stergem si le depozitam in camara sau frigider pana in momentul consumarii.

 

TIPS-URI

1

Alegeti vinete frumoase.

2

Trebuie coapte bine

3

Salata se prepara si se sareaza dupa gust.

4

Din 10 kg de vinete au rezultat 5 borcane mari de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

DIANA B 1

14.07.2016, 09:00

Eu tot ce-am pus in ultimii ani pe baza de ulei , spre primavara avea un gust nu tocmai placut ... acum 35 de ani pana si uleiul era ulei

dantes 1

28.08.2016, 08:32

Trebuie sa incerc si eu

Rahela Velicu 1

28.08.2016, 12:05

de incercat!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete pentru iarna (reteta Motan)