Conserva de salata de vinete

de laura_n in Conserve, 27 Iul 2015 | 27929 vizualizari

 

Nu stiu daca ati incercat varianta aceasta de a pastra vinete pentru iarna, insa eu am facut-o si doream sa o impartasesc si voua! Am incercat vinetele la congelator, insa dupa dezghetare, aveau un gust care pe mine m-a cam dat la intors. Asa ca, fan vinete cum sunt, am apelat la aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • o canita ulei
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de salata de vinete:

Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete.


Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine.


Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare si le mai lasam 10-15 minute la scurs. Nu vor iesi nici iuti, nici amare daca le scurgem bine de zeama.


Le pregatim sub forma de salata, le tocam, adaugam sare, ulei si le batem bine.


Daca doriti, puteti adauga un pic de ceapa tocata.


Pregatim 5 borcane mari, curate si sterilizate (800 gr) si le umplem cu salata de vinete. Presam bine sa nu ramana goluri de aer si punem cate o lingura de ulei si un praf de sare deasupra, apoi infiletam capacele.


Pregatim un vas cu apa fierbinte, le punem inauntru cu atentie si le dam intr-un clocot, sau le bagam 30 minute in cuptorul incins. Le lasam sa se raceasca in vas, apoi le scoatem, le stergem si le depozitam in camara sau frigider pana in momentul consumarii.


TIPS-URI

1

Alegeti vinete frumoase.

2

Trebuie coapte bine

3

Salata se prepara si se sareaza dupa gust.

4

Din 10 kg de vinete au rezultat 5 borcane mari de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

DIANA B 1

14.07.2016, 09:00

Eu tot ce-am pus in ultimii ani pe baza de ulei , spre primavara avea un gust nu tocmai placut ... acum 35 de ani pana si uleiul era ulei

dantes 1

28.08.2016, 08:32

Trebuie sa incerc si eu

Rahela Velicu 1

28.08.2016, 12:05

de incercat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Vinete pentru iarna (reteta Motan)