Conserva de vinete - Caponata

de Brindusa in Conserve, 28 Sep 2011 | 6620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 4 ardei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 30 masline fara samburi
  • 700 g rosii (decojite daca se poate)
  • 100 ml ulei
  • frunze de telina
  • 90 ml otet de vin
  • 2 lingurite zahar
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de vinete - Caponata:

Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute.

In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de telina. Rosiile taie-le cuburi mici, sau fa din ele un suc cu ajutorul blenderului.

Scurge bine de tot vinetele. Incalzeste 50 ml de ulei intr-o tigaie mare (eu fac in wok). Adauga cateii de usturoi si lasa-i putin. Adauga vinetele si lasa 10 minute. Scoate vinetele intr-o strecuratoare, ca sa se scurga uleiul.

In acelasi wok pune restul de ulei si soteaza ceapa, la foc mic pana devine aurie. Adauga ardeiul si soteza-l  si pe acesta. Scoate ceapa si ardeiul in strecuratoare.

In wok pune rosiile si lasa-le sa fiarba cam 10 minute, pana sucul devine mai gros.

Pune in wok toate legumele din strecuratoare, maslinele, otetul, zaharul si frunzele de telina. Amesteca bine. Lasa 5 minute la foc mic si apoi sareaza dupa gust. Mai lasa 15-20 de minute, pana ce caponata se mai ingroasa.

Pune caponata fierbinte in borcane (tinute pe o tava metalica, ca sa nu se sparga) si inchide-le bine cu capace.

Pune borcanele intr-o oala incapatoare, peste cateva straturi de ziare. Toarna apa foarte calda (nu rece, pentru ca se sparg borcanele) peste borcane, astfel incat sa le cuprinda minim 3/4. Incalzeste oala, iar cand apa incepa sa fiarba pune-i capacul si las-o la foc mic 30 de minute. Lasa borcanele sa se raceasca in oala, pana a doua zi.

inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete - Caponata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

LUK 1

29.09.2011, 11:41

sigur bun

Lau 1

02.10.2011, 22:14

ce bine arata

mihaelar63 1

02.10.2011, 22:19

Originala reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghebe in saramura