Conserva de vinete - Caponata

de Brindusa in Conserve, 28 Sep 2011 | 4679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 4 ardei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 30 masline fara samburi
  • 700 g rosii (decojite daca se poate)
  • 100 ml ulei
  • frunze de telina
  • 90 ml otet de vin
  • 2 lingurite zahar
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de vinete - Caponata:

Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute.


In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de telina. Rosiile taie-le cuburi mici, sau fa din ele un suc cu ajutorul blenderului.


Scurge bine de tot vinetele. Incalzeste 50 ml de ulei intr-o tigaie mare (eu fac in wok). Adauga cateii de usturoi si lasa-i putin. Adauga vinetele si lasa 10 minute. Scoate vinetele intr-o strecuratoare, ca sa se scurga uleiul.


In acelasi wok pune restul de ulei si soteaza ceapa, la foc mic pana devine aurie. Adauga ardeiul si soteza-l si pe acesta. Scoate ceapa si ardeiul in strecuratoare.


In wok pune rosiile si lasa-le sa fiarba cam 10 minute, pana sucul devine mai gros.


Pune in wok toate legumele din strecuratoare, maslinele, otetul, zaharul si frunzele de telina. Amesteca bine. Lasa 5 minute la foc mic si apoi sareaza dupa gust. Mai lasa 15-20 de minute, pana ce caponata se mai ingroasa.


Pune caponata fierbinte in borcane (tinute pe o tava metalica, ca sa nu se sparga) si inchide-le bine cu capace.


Pune borcanele intr-o oala incapatoare, peste cateva straturi de ziare. Toarna apa foarte calda (nu rece, pentru ca se sparg borcanele) peste borcane, astfel incat sa le cuprinda minim 3/4. Incalzeste oala, iar cand apa incepa sa fiarba pune-i capacul si las-o la foc mic 30 de minute. Lasa borcanele sa se raceasca in oala, pana a doua zi.


inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete - Caponata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

29.09.2011, 11:41

sigur bun

Lau 1

02.10.2011, 22:14

ce bine arata

mihaelar63 1

02.10.2011, 22:19

Originala reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveti picanti pentru burgeri

de Ksenya 5

la 10:23

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan pentru prajitura