Consommé de pui cu ciuperci Portobello

de gabrielaiancu in Supe, 22 Dec 2011 | 3562 vizualizari

 

O supa clasica frantuzeasca foarte usor de facut si plina de arome (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 2 portii) :
  • 500 g aripi de pui cu tot cu piele
  • 2-4 cani apa
  • 3 radacini de telina mici, taiate in bucati
  • 2 morcovi marime medie, taiati in bucati
  • 1 bucata praz, taiata in bucati1 ceapa mica, taiata pe jumatate
  • 1 bouquet garni (cimbru, foaie dafin, patrunjel, rozmarin, tarhon)
  • 2 linguri taitei din grau organic
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2-3 ciuperci Portobello
  • 1 lingura unt sarat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Consommé de pui cu ciuperci Portobello:

Mod de preparare:


1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta.


2. Intre timp, taiati ciupercile in felii subtiri si sotatile intr-o lingura de unt sarat pentru 2-3 minutes. Scoatetile din tigatie si dati-le deoparte.


3. Cand carnea si legumele s-au fiert (in jur de 30 minute), scoateti-le din supa folosind o paleta. Strecurati apoi supa folosind o sita foarte fina, pentru a elimina orice alt rest de legume ramas si pentru a obtine o supa cat mai clara. Transferati supa intr-o cratita mai mica si dati-o din nou la foc medium. Adaugati taiteii si lasati supa sa fiarba pana cand taieteii sunt moi, aprox. 5 minute.


4. Condimentati consommé-ul dupa gust cu sare si piper. Serviti consommé-ul cu ciupercile sotate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Consommé de pui cu ciuperci Portobello" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

gabrielaiancu 1

29.12.2011, 09:15

E foarte delicioasa aceasta supa frantuzeasca, incercati-o neaparat!

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:08

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:43

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Supa de telina picanta cu afumatura