Copane de curcan la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 27 Mar 2011 | 7876 vizualizari

 

Dia, bine ai zis.... sigur voi mai gati carne de curcan. Excelenta a fost. Vorba sotului dupa ce a terminat de mancat: " Asta daaa..... ar mai fi mers o pulpa!"

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan
  • 2-3 lg ulei
  • sare, piper, boia
  • ienibahar macinat
  • 8 catei de usturoi
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • 4-5 foi dafin
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 ml vin alb
  • 300-350 ml supa de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane de curcan la cuptor:

Se curata si se spala bine copanele. Se sterg cu un prosop de hartie dupa care se cresteaza in cateva locuri pe ambele parti. Se pun pulpele intr-un vas de yena. Uleiul, sarea, piperul si boiaua se amesteca impreuna dupa care se ung pulpele bine. Usturoiul se curata si se pune cate un catel in fiecare crestatura.


Peste pulpe se presara putin ienibahar macinat. Se imprastie in vas piperul, boabele de mustar si foile de dafin.


Se curata legumele. Morcovii se taie rondele, telina se taie bucati mai marisoare si ceapa se taie in 8 bucati. Se pun si legumele in vas in afara de ceapa care o punem mai tarziu.


Se toarna in vas vinul si supa de pui. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt cca o ora. Se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se pune ceapa. Se da din nou la cuptor pt inca 30-40 minute sa se rumeneasca frumos.


Se serveste cu garnitura si salata. Eu am optat pt cartofi pireu si salata de ardei copti.


Mmmmmmm........delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

kukibella 1

28.03.2011, 19:59

mirela0911 1

29.03.2011, 11:47

cris, kuki multumesc

mihaelaM 1

29.03.2011, 22:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu carnita de curcan