Corăbioare cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Apr 2015 | 2858 vizualizari

 

Delicioase langa o cafeluta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g margarină
  • 200 g nucă
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corăbioare cu nucă - de post:

Adăugăm zahărul peste faina și amestecăm.

Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de fiecare dată când se rade.

Se amestecă bine cu mâna până obținem un aluat nisipos.

Adăugăm nuca măcinată fin, uleiul, apa minerală și bicarbonatul de sodiu.

Se amestecă bine până se obține un aluat nelipicios.

Se formează un sul și se învelește în folie.

Se dă aluatul la rece pentru minim o oră.

Se taie sulul în rondele de aprox. 1 cm, apoi fiecare rondea se taie în două și se modelează cu mâna o corăbioară.

Se pun în tavă pe hârtie de copt la distanță între ele pentru că vor crește.

Se coc în cuptorul încins la 180 grade C pentru 15 minute.

Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat după ce s-au mai răcit.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Corăbioare cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

iri_iri 1

07.04.2015, 01:15

gaby_gabytza 1

07.04.2015, 13:21

Rocsi 1

07.04.2015, 20:17

Mmm..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean