Corăbioare cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Apr 2015 | 1668 vizualizari

 

Delicioase langa o cafeluta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g margarină
  • 200 g nucă
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corăbioare cu nucă - de post:

Adăugăm zahărul peste faina și amestecăm.

Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de fiecare dată când se rade.

Se amestecă bine cu mâna până obținem un aluat nisipos.

Adăugăm nuca măcinată fin, uleiul, apa minerală și bicarbonatul de sodiu.

Se amestecă bine până se obține un aluat nelipicios.

Se formează un sul și se învelește în folie.

Se dă aluatul la rece pentru minim o oră.

Se taie sulul în rondele de aprox. 1 cm, apoi fiecare rondea se taie în două și se modelează cu mâna o corăbioară.

Se pun în tavă pe hârtie de copt la distanță între ele pentru că vor crește.

Se coc în cuptorul încins la 180 grade C pentru 15 minute.

Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat după ce s-au mai răcit.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Corăbioare cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

iri_iri 1

07.04.2015, 01:15

gaby_gabytza 1

07.04.2015, 13:21

Rocsi 1

07.04.2015, 20:17

Mmm..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu nuca si rahat