Cordon Bleu crocant

de Sidy in Porc, 22 Oct 2012 | 2648 vizualizari

 

Cordon Bleu este un snitel vienez făcut din piept de pui, pulpa de porc sau de vitel.
Povestea spune ca pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine.
Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa....

 

INGREDIENTE

  • 8 felii pulpa porc
  • 8 felii sunca
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri malai
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon Bleu crocant:

Pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper .

Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm.

Suprapunem apoi feliile de sunca cu cele de cascaval, alternativ.

Pregatim  fiecare cordon bleu, punand pe fiecare bucata de carne cate o gramajoara de cascaval cu sunca.Rulam cu grija fiecare cordon bleu ca pe sarmale si apoi il fixam cu scobitori ,daca este nevoie.

Tavalim fiecare rulou prin faina amestecata cu malai si o lingurita de boia, apoi il trecem prin ou batut si la sfarsit il acoperim complet cu pesmet.

Punem uleiul la incins si coacem rulourile bine , pe toate partile, la foc mic.

Servim alaturi de piure de cartofi si salata de ardei copti.

Pofta mare sa aveti !

 

RETETA IN IMAGINI

Cordon Bleu crocant-0
Cordon Bleu crocant-1
Cordon Bleu crocant-2
Cordon Bleu crocant-3
Cordon Bleu crocant-4
Cordon Bleu crocant-5
Cordon Bleu crocant-6

COMENTARII (18)

lilik

lilik 1

22.10.2012, 15:47

fff gustos

Sim0na

Sim0na 1

23.10.2012, 09:53

Stiu unde vin la pranz!!

MonaMimi

MonaMimi 1

24.10.2012, 20:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!