Cordon bleu cu orez in sos de curry

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 9 Mar 2011 | 4608 vizualizari

 

aveam pofta de cordon bleu dar nu aveam carnita care se foloseste de obicei ,...aveam insa carne tocata si mi-am zis: ce-ar fi sa incerc??? si am incercat...ce-a iesit...uitati si voi....noua ne-a placut....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne tocata( de care este)
  • cateva felii se sunca presata
  • cam 150 gr mozzarella
  • un ou
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pt prajit
  • putina faina pt modelarea carnii
  • pt garnitura:
  • cam 50 g orez
  • un morcov
  • o tulpina telina
  • vegeta
  • pt sos:
  • o jum ceapa mica-potrivita
  • o lg unt
  • o l-ita curry
  • 3 lg vin alb
  • 1 l-ita faina( amidon de cartofi trebuia. dar nu am avut de nici unul...)
  • putina apa
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu cu orez in sos de curry:

mai intai am amestecat carnea cu un ou, sare, piper si pesmet...nu mi-am dat seama ca la modelarea ei o sa-mi trebuiasca faina, si nu trebuia sa pun chiar asa mult pesmet in carnita, trebuia sa o las mai moale...in fine...deci am amestecat ca la chiftele, dar numai cu ou.


orezul l-am pus la fiert in apa cu vegeta , o tulpina d etelian si un morcov ras. cand a fiert, am scos tulpina de telina si am aruncat-o, iar orezul l-am pus in doua forme de budinca si am lasat deoparte.


am taiat sunca felii si mozzarella la fel( eu am folosit si cateva felii de cascaval., ca tot statea uitat prin frigider...)


am luat apoi un fund de lemn, l-am presarat cu faina si a luat din compozitia de carme cate o lingura, am dat-o prin faina ca sa o pot modela si cu mana am presat-o pana am latit-o cam laforma inc are era taiata sunca...am asezat pe ea sunca data prin faina, apoi mozzarella, o lata feie de sunca si apoi o alta bucatica de carnita modelata...am tasat bine marginile cas a nu iasa mozzarellla afara la prajit, am dat apoi bucata intreaga prin ou si apoi prin pesmet absolut pe toate marginutele si am copt in ulei incins, invartind-o de cateva ori de pe-o aprte pe alta. am repetat operatia pana m terminat carnita...mie mi-au iesit sasebucati sanatoase de gordon bleu.


le-am lasat putin pe un servet sa absoarba uleiul in exces ., timp in care am facut repejor sosul astfel: am incins untul si am taiat marunt ceap , am lasat sa se inmoaie cat sa se faca asa aurie, apoi am pus vinul si am lasat doua minute, apoi am adaugat curry si i l-ita de faina diluata bine in pa...am lasat la fiert cateva minute ( 3-4) , dacaa e prea gros mai puneti apa, am adaugat si sare si piper dupa gustul meu.


pe farfuria de servit am rasturnat forma cu orez , apoi am pus sosul peste si langa bucatile de gordon bleu...ca ornament am mai adaugat putin patrunjel verde tocat.


a mers bine cu castraveti murati ...si desigur vinul rosu!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu cu orez in sos de curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adasev12 1

11.03.2011, 10:29

mona...asa e...pup

-Miti- 1

11.03.2011, 10:41

super ideea!!!o sa incerc si eu

adasev12 1

12.03.2011, 21:37

e f bun, adinuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Risotto cremos cu piept de pui aromat