Cornete cu frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 7 Noi 2010 | 19060 vizualizari

 

Ca la mama acasa!
Serviti doar daca va da voie Nadina :)))). Gandindu-ma la ea le-am facut si i le dedic pentru ziua de ieri. Nu am mai aucat sa le postez. La multi ani, Nadina! Respectul meu sincer pentru tot ce faci.pup.

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru 45-50 bucati:
  • 250 gr untura
  • 250 ml + 200 ml smantana
  • drojdie 20 grame
  • un ou
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • faina cat cuprinde
  • 300 ml frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete cu frisca:

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul.

Impartim aluatul in 3.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Ii taiem marginile asa incat sa obtinem un patrat sau dreptunghi cu laturile perfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care le rulam pe cornete asa ca in foto.

Asezam cornetele intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).

Le scoatem si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie  de cornet, le tragem usor si le asezam in zahar pudra.

Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml  frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.

Se lasa pana a doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt mai bune. Peste doua zile se topesc in gura de fragede ce devin (daca rezista:)))) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

flor 1

02.02.2011, 23:44

Gaby,am facut rulouri dupa reteta ta si le-am umplut cu frisca. Au iesit tare bune si s-au fragezit. Mersi.

gaby_duceag 1

03.02.2011, 08:47

elena1988 1

16.03.2011, 14:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mar si frisca