Cornulete

de La Ancuta in Prajituri, 13 Mar 2011 | 24945 vizualizari

 

Le-as putea numi "cornuletele copilariei mele". Este o reteta pe care mama o facea destul de des, iar noua ne placeau foarte mult. Nu le-am facut pana acum pentru ca ramasesem cu impresia ca dureaza foarte mult :). Azi mi-am amintit si de ce dura mult: pentru ca mama nu facea niciodata o singura portie...Asa se intampla la familii numeroase (trei persoane cu tot cu mama... hihihi).
Dar sa revenim la cornuletele noastre. Nu sunt chiar atat de complicat de facut si sunt fragede si foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 pahar lapte (vezi foto)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita drojdie uscata (sau putina drojdie proaspata)
  • 250 g unt sau untura
  • rahat taiat bucatele
  • miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina.


Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata taiem patrate cu latura de 5- 6 cm.
Intr-un colt punem o bucatica de rahat sau un sfert de miez de nuca si rulam formand un cornulet.


Se aseaza cornuletele in tava unsa cu unt si se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margini.


Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

03.06.2011, 11:36

Multumesc Eduard

jean59 1

05.03.2014, 13:53

O mica modificare dar foarte importanta .Ca aceste cornulete sa fie f f f fragede in loc de unt sau untura folositi osanza .

La Ancuta 1

05.03.2014, 14:07

Jena59, aceasta reteta este cu unt sau untura. Nu am folosit niciodata osanza. Pentru cornulete cu osanza folosesc reteta aceatsa: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-osanza-50637.html

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise