Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 1122 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 150 gr.cascaval ras
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • putina apa calduta (cca 50 ml.)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei

Umplutura:

  • 250 gr, ciuperci champignion
  • 250 gr. ciuperci de roua
  • 3 linguri de ulei
  • 250 gr. cartofi fierti dati pe razatoare
  • 1 legatura de leurda proaspata
  • 1 morcov mare
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov:

Amestecam drojdia cu zaharul sarea si apa calduta.


Adaugam untul, cascavalul ras si semintele de in.


Amestecam, punem faina si uleiul, framantam aluatul pana cand devine elastic si se poate intinde usor.


Lasam aluatul acoperit pentru a-l feri de curenti si trecem la prepararea umpluturii:


-Fierbem 3-4 cartofi in coaja, apoi ii dam pe razatoarea fina;


-Curatam si spalam ciupercile, le taiem marunt si le sotam in 3 linguri de ulei;


-Condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi lasam amestecul sa se raceasca


Rupem cate o bucata de aluat dospit (de marimea unei portocale), o intindem pe masa infainata si o impartim in 8 (vezi foto!)


Asezam pe fiecare bucata de aluat cate o fasie de morcov crud, o frunza de leurda si cate o lingurita de amestec de ciuperci cu cartofi.


Rulam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana se rumenesc.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

simona72 1

29.03.2014, 07:41

Ce combinatie faina!!

Anett 1

29.03.2014, 10:51

Lia_ 1

30.03.2014, 10:16

bun. de sezon, sa vad cum ascund si eu mai bine leurada ca sa fiu in ton cu lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv