Cornulete bicolore

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 10528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : aluat : 300 ml. lapte  100 gr. zahar  200 ml. ulei  3 oua mari  2 pliculete drojdie uscata - echivalentul a 50 gr.drojdie proaspata = 2 cubulete  2 linguri cacao  1 pliculet praf copt  1 lingurita esenta rom  900 gr. faina  vf.cutit sare  sirop :250 gr. zahar  200 ml. apa  umplutura :rahat  crema finetti  nuci macinate 
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:


Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit )

Batem ouale + vf.sare + ulei.

Dizolvam zaharul in laptele caldut.

Framantam faina + ouale batute + zaharul dizolvat + esenta rom+ praful de copt ( + maiaua in cazul in care folosim drojdie proaspata).

Impartim coca in 2 si in una din parti incorporam cacao.

Lasam la dospit, la cald cca 30 minute.

Impartim fiecare jumatate in 6-8 bucati. Sa fie egal nr. de bucati albe cu cele cu cacao.


Intindem o foaie alba rotunda, peste care suprapunem o foaie cu cacao. Le mai intindem putin cu sucitorul ca sa se lipeasca bine.

Taiem in 4-6-8 raze, depinde cat de mari vrem cornuletele.

Intoarcem cu partea alba in sus si punem rahat/nuca/finetti. Atentie la finetti, puneti 1 lgta dar nu cu vf. altfel curge.

Rulam, punem in tava si coacem (in cuptorul preincalzit) cca 20 minute pana se rumenesc putin.


Facem siropul din apa+ zahar pe foc.

Cand sunt fierbinti le bagam in siropul de zahar si optional le tavalim prin nuca macinata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Raluka 1

07.06.2010, 23:51

Imi permit sa iti sar eu in ajutor Triunghiurile care se formeaza se ruleaza cornulete incepand sa rulezi baza triunghiului si terminand cu varful acestuia. Sper ca ai inteles ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Faguri