Ecler cu crema de vanilie si frisca

de Sim0na in Prajituri, 14 Ian 2014 | 2250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g ulei
  • 250 ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingura zahar
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu crema de vanilie si frisca:

Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprindea de pe fundul vasului. Am lasat aluatul sa se racoreaca putin, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.


Cu ajutorul unui pos, am spritat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru cca 20-25 minute. Apoi am oprit focul si am lasat cojile in cuptor pentru inca vre-o 30 minute. Am lasat cojile sa se raceasca bine.


Intre timp am pregatit crema: am frecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana s-a albit si a devenit ca o crema. Am pus faina in ploaie, si am amestecat bine. Treptat am incorporat laptele si am pus vasul pe foc mic, lasand sa fiarba pana s-a ingrosat ca o budinca. Am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana s-a topit, rezultand cu crema legata. Am lasat crema sa se raceasca.


Smantana impreuna cu zaharul vanilat le-am batut cu mixerul, pana s-a intarit.


Cojile le-am taiat pe lung, iar pe partea de jos, cu posul am pus un strat de crema si unul de frisca. Am acoperit cu cealalta jumatate, am pudrat cu zahar vanilat si le-am dat la rece.


Am papat cu mare pofta!!


Sursa: Miha (http://www.dulciurifeldefel.ro/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-frisca/)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

laura_n 1

15.01.2014, 15:18

simona72 1

16.01.2014, 12:43

Si eu trebuie sa le probez,dar nu stiu cand..

MIUTA 1

16.01.2014, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de budinca