Cornulete cu branza picanta

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2014 | 2649 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • cca 500 gr faina alba
  • Sare dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • Putin zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de mac
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 1 cutie de 200 gr. branza tartinabila picanta (cu chili)
  • cca 100 gr.branza telemea
  • 1 lingura iaurt

Pentru uns:

  • 1 ou amestecat cu 3 linguri de lapte
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza picanta:

Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta.


Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.


Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.


Preincalzim cuptorul la 170 grade.


Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, impartim aluatul in 8 cu ajutorul unui pinten.


La baza fiecarei bucati obtinute punem cate olingura de amestec de branza, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem cornuletele cu ou batut cu lapte, presaram seminte de in,apoi dam tava la copt pentru 30 minute (coacere cu ventilatie).


Scoatem cornuletele pufoase si rumene din cuptor, le lasam la racorit si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

13.09.2014, 19:01

Rocsi 1

13.09.2014, 21:39

Ce faine!

Andreea Caroline 1

13.09.2014, 21:44

Cee-mi plac ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete cu salam si felii de cascaval