Cornulete cu gem

de ancutsa in Dulciuri, 12 Oct 2016 | 917 vizualizari

 

Reteta am invatat-o de la mama  si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte ca atunci cand eram mici, ne luam la scoala cornulete, din care serveam si pe colega de banca :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina Rama Maestro;
  • ½ lingurita amoniac stins in zeama de lamaie;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 lingura zahar;
  • 1 ou;
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 1 borcan de gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • 2 linguri de nuca (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.


Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina si se taie in patrate.



Se umple fiecare patratel de coca cu gemul amestecat cu nuca si se ruleaza sub forma de cornulet.



Se asaza in tava pe foaie de copt sau in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc iute, cam 15-20 de minute.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cornulete-cu-gem.html

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa ramana albe, daca se coc prea tare (devin aurii) se vor usca.

2

Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie, ca sa se abureasca un pic si sa ramana pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ancutsa 1

15.10.2016, 19:15

Mihaela, multumesc mult!

elucubratiiculinare 1

17.10.2016, 08:52

cele mai bune

ancutsa 1

19.10.2016, 22:40

Mihaela, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu gem