Cornulete cu gem de post

de lia maria in Prajituri, 27 Feb 2012 | 8315 vizualizari

 

Delicioase atat ca si gustare simpla, cat si servite cu o cana de lapte sau cacao calda.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 150 gr margarina topita
  • 150 gr zahar
  • putina sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt umplut:  
  • gem de prune(sau de care doriti)
  • Pt deasupra:  
  • 1 lingura ulei
  • 100g zahar tos

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de post:

Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat.

Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.

Se pot consuma atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lia maria 1

08.03.2012, 19:48

Adinuta
rocsi
dia
dena
mihaelar
sufletista
alldaycooking
medi
mena
ica_mama va multumesc tuturor pentru aprecieri

lia maria 1

08.03.2012, 19:50

antici_gabytza
silvioara
iri_love
timea
motanel
jolygina
Elena_Daria
AlinaCana va multumesc

Bya Ralu 1

11.03.2012, 17:29

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)