Cornulete cu gem de post

de lia maria in Prajituri, 27 Feb 2012 | 6007 vizualizari

 

Delicioase atat ca si gustare simpla, cat si servite cu o cana de lapte sau cacao calda.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 150 gr margarina topita
  • 150 gr zahar
  • putina sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt umplut:  
  • gem de prune(sau de care doriti)
  • Pt deasupra:  
  • 1 lingura ulei
  • 100g zahar tos

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de post:

Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat.


Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.


Se pot consuma atat calde cat si reci.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lia maria 1

08.03.2012, 19:48

Adinuta
rocsi
dia
dena
mihaelar
sufletista
alldaycooking
medi
mena
ica_mama va multumesc tuturor pentru aprecieri

lia maria 1

08.03.2012, 19:50

antici_gabytza
silvioara
iri_love
timea
motanel
jolygina
Elena_Daria
AlinaCana va multumesc

Bya Ralu 1

11.03.2012, 17:29

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Amandina de post