Cornulete cu migdale

de mena29 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 1721 vizualizari

 

Tot din seria dulciurilor pentru Craciun ;))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g untura
  • 100 g smantana
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri otet alimentar
  • 50 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 100 g migdale macinate
  • 2 lindurite praf de copt
  • Pentru glazura:200 g ciocolata cu lapte 
  • 4 linguri lapte
  • bombonele pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa. Aluatul il invelim in folie alimentara si-l punem in frigider pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele doua ore, scoatem aluatul si formam bile pe care mai apoi le alungim si formam bastonase pe care le aducem de forma unei potcoave. Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit,la 180 grade C, cca 20 minute.


Lasam cornuletele sa se raceasca si intre timp pregatim glazura. Rupem ciocolata in bucatele mici, adaugam laptele si le topim pe baie de abur. Inmuiem cornuletele in glazura de ciocolata si presaram bilute pentru ornament.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

mena29 1

09.03.2012, 18:05

irena 1

14.03.2012, 09:49

Delicios !

mena29 1

14.03.2012, 09:56

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cremos si pufos