Cornulete cu migdale

de mena29 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 1765 vizualizari

 

Tot din seria dulciurilor pentru Craciun ;))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g untura
  • 100 g smantana
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri otet alimentar
  • 50 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 100 g migdale macinate
  • 2 lindurite praf de copt
  • Pentru glazura:200 g ciocolata cu lapte 
  • 4 linguri lapte
  • bombonele pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa. Aluatul il invelim in folie alimentara si-l punem in frigider pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele doua ore, scoatem aluatul si formam bile pe care mai apoi le alungim si formam bastonase pe care le aducem de forma unei potcoave. Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit,la 180 grade C, cca 20 minute.


Lasam cornuletele sa se raceasca si intre timp pregatim glazura. Rupem ciocolata in bucatele mici, adaugam laptele si le topim pe baie de abur. Inmuiem cornuletele in glazura de ciocolata si presaram bilute pentru ornament.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

mena29 1

09.03.2012, 18:05

irena 1

14.03.2012, 09:49

Delicios !

mena29 1

14.03.2012, 09:56

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel