Sekerpare

de dentistutza in Prajituri, 21 Noi 2010 | 11648 vizualizari

 

Niste prajiturele turcesti foarte populare, fine si dulci si insiropate...o grozavie!!! Tradus ar insemna " Bucati de zahar".

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana gris
  • 2/3 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • alune de padure/ migdale intregi
  • pentru sirop
  • 1.5 cana apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sekerpare:

Un ou intreg si un albus se bat bine impreuna cu zaharul. Cand s-a format o crema se toarna uleiul amestecand in continuare. Urmeaza grisul si sarea. Cand acestea s-au omogenizat se pune un pic din faina si praful de copt. Odata inglobate adaugam restul de faina si incepem sa framantam coca cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat si nelipicios. Pe o tava de copt acoperita cu folie aluminium se pun bilute de dimensiunea unei nuci, la oarece distanta intre ele.In centrul fiecarei bile infigem o aluna de padure sau o migdala, adanc ca sa nu iasa la copt. Se ung cu galbenusul care a ramas. Se coc la foc moderat cam 15-20 minute controland sa nu se bronzeze din cale afara.


Siropul: se fiebe apa cu zaharul si zeama de lamaie cam 5 minute si se lasa la racorit. Regula spune ca pentru o buna insiropare, daca prajiturica este fierbine siropul trebuie sa fie mai rece si invers, cand este siropul clocotit prajiturica trebuie sa fie mai rece! Lasam sa absoarba siropul pe care il turnam cu o lingura pe fiecare sekerpare, si papam dupa cateva ore, daca rezistam!

 

TIPS-URI

1

cand am dat "cana" ca unitate de masura am folosit masura clasica " cup" ca la americani.este mai mica decat cana noastra de ceai. in orice caz deoarece multe retete bune sunt date cu aceste unitati am cumparat setul gradat asa cum se vede in prima foto. l-am vazut si in carrefour!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sekerpare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dentistutza 1

23.11.2010, 17:42

nu e deloc migala...merge foarte repede si sunt frumusele fara prea mult efort.

nadina73 1

25.11.2010, 00:34

seke...................nu conteaza,sant la favo

housy 1

25.11.2010, 23:42

cum arataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Albinita