Cornulete cu nuca

de Corinuta in Prajituri, 23 Iun 2010 | 7921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 700 g faina
  • 250 g untura
  • 2 oua
  • o cana de lapte
  • 30 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • putina sare
  • Ptr umplutura:
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • Ptr. ornat:
  • 200 g zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Se freaca untura cu faina. Drojdia se freaca cu laptele putin incalzit. Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se framanta toate cu un praf de sare si se lasa la dospit 30 min.


Se intinde o foaie subtire de aluat si se taie triunghiuri. In mijlocul fiecaruia se pune o lingurira din nuca amastecata cu zahar. Se ruleaza dinspre o latura spre varf si se coc la foc moderat 30 min.


Se pudreaza cu zahar praf amestecat cu pliculetul de zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

Ca sa iasa de aceeasi marime cornuletele aluatul se poate taia cu o cana care se da mai intai prin faina, dar atunci nu vor avea capetele ascutite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

nadina73 1

24.06.2010, 18:44

am furat unu si las furcile la schimb

Corinuta 1

25.06.2010, 12:24

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 20:40

Preferatele mele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede