Amandine

de noiinbucatarie in Prajituri, 21 Feb 2016 | 2134 vizualizari

 

Va pot spune ca desi pare o prajitura complicata, este foarte simplu de facut si nici nu ne ocupa mult timp. Blatul este foarte moale si pufos. Este o prajitura la fel de buna ca si cea din cofetarie, este perfecta atunci cand avem musafiri sau zile festive. Reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/amandina/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
    • 5 oua
    • 1 cana de zahar
    • 1 cana de faina
    • 1 plic de praf de copt
    • 5 linguri de cacao
    Pentru crema:
    • 500 g unt moale
    • 1 cana de zahar pudra ( 250 g)
    • 2 plicuri de cappuccino
    • 5 linguri de cacao
    • 100 -150 g ciocolata + 2 linguri de smantana pentru glazura
    Pentru sirop:
    • 4 linguri de zahar
    • 1 cana de apa
    • 1 esenta de rom.
Portii: 23
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se adauga faian, praful de copt si cacao si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia.


Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.


Se mixeaza margarina cu zaharul (este indicat sa folositi zahar pudra pentru o crema mai fina, daca nu aveti puteti folosi si zahar , dar va trebui sa mixati mai mult, iar crema nu va fi foarte fina), se adauga plicurile de cappuccino si 5 linguri de cacao si se mixeaza pana cand devine o pasta omogena.


Pentru sirop se caramelizeaza 5 linguri de zahar , se adauaga peste zaharul caramelizat 1 cana de apa si 1 esenta de rom si se lasa sa fiarba pana cand se topeste zaharul caramelizat.


Blatul se taie pe jumatate ca la tort.


Se pune pe un platou prima parte, se insiropeaza cu jumatate din sirop si se adauga crema, dar mai oprim 3-4 linguri din crema pentru ornat amandinele, apoi se adauga si cealalta parte a blatului, se insiropeaza si aceasta si se da la rece 30 de minute.


Se face glazura din 4-5 linguri de finetti sau orice fel de crema de ciocolata( eu am folosit una cu alune de la Profi) si 2 linguri de smantana astfel: se pun pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata cu smantana .


Amandina se scoate de la frigider si se portioneaza indepartand putin fiecare portie pentru a curge frumos glazura.


Se adauga peste amandina glazura de ciocolata si se mai lasa la rece 10 minute pana cand aceasta glazura se intareste apoi se orneaza cu crema ramasa de la umplutura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

- TABITA - 1

22.02.2016, 10:31

MotanLaOale 1

23.02.2016, 12:02

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina