Cornulete cu nuca de post

de Rocsi in Prajituri, 6 Apr 2011 | 22073 vizualizari

 

Este o reteta de cornulete ce eu o ador...reteta mamei,cu care ne alinta mereu iar noi eram foarte incantati....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate bors
  • circa o cana ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 6 cani si 6 linguri faina(atat mi-a intrat mie)
  • pentru umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao mai inchisa la culoare
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • putin lapte de soia pentru a inmuia nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca de post:

Pregatim mai intai de toate aluatul:


punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul.


le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste.


adaugam esenta si coaja de lamaie.


praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol.


framantam bine pana obtinem consistenta aluatului dorita.


il lasam cam 20 de minute la odihnit,la loc rece.


nuca macinata o amestecam cu zaharul,cacaua,esenta de rom.


la urma stropim cate putin lapte,cat sa se inmoaie putin compozitia de nuca.


pe masa de lucru presaram putina faina alba.


rupem bucatele mici de aluat pe care le intindem cu sucitorul.


le taiem patratele mici,punem pe fiecare bucata cate putina umplutura si le rulam.


luam o tava ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.


asezam cornulete in tava.


le introducem in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.


le lasam acolo pana prind o tenta aurie.


cand sunt gata le scoatem,le lasam sa se racoreasca apoi le tavalim prin zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

19.04.2013, 10:43

Multumesc Alina!

babi5 1

18.11.2013, 17:25

bune

Rocsi 1

18.11.2013, 18:59

Asa este Babi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici cu cardamom