Cornulete cu nuca de post

de Rocsi in Prajituri, 6 Apr 2011 | 22701 vizualizari

 

Este o reteta de cornulete ce eu o ador...reteta mamei,cu care ne alinta mereu iar noi eram foarte incantati....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate bors
  • circa o cana ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 6 cani si 6 linguri faina(atat mi-a intrat mie)
  • pentru umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao mai inchisa la culoare
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • putin lapte de soia pentru a inmuia nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca de post:

Pregatim mai intai de toate aluatul:


punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul.


le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste.


adaugam esenta si coaja de lamaie.


praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol.


framantam bine pana obtinem consistenta aluatului dorita.


il lasam cam 20 de minute la odihnit,la loc rece.


nuca macinata o amestecam cu zaharul,cacaua,esenta de rom.


la urma stropim cate putin lapte,cat sa se inmoaie putin compozitia de nuca.


pe masa de lucru presaram putina faina alba.


rupem bucatele mici de aluat pe care le intindem cu sucitorul.


le taiem patratele mici,punem pe fiecare bucata cate putina umplutura si le rulam.


luam o tava ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.


asezam cornulete in tava.


le introducem in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.


le lasam acolo pana prind o tenta aurie.


cand sunt gata le scoatem,le lasam sa se racoreasca apoi le tavalim prin zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

19.04.2013, 10:43

Multumesc Alina!

babi5 1

18.11.2013, 17:25

bune

Rocsi 1

18.11.2013, 18:59

Asa este Babi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca