Cornulete cu rahat

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Sep 2016 | 2419 vizualizari

 

Reteta aceasta de cornulete am citit-o la Buni (care se inspirase de la Cleme). Una asemanatoare am gasit si in caietul vechi si de demult al soacrei mele. Cornuletele au iesit foarte fragede. Sunt gustoase si se mananca foarte repede!
Cantitatile le-am respectat intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 700 g făină alba de grau
  • 300 g untură (proaspătă)
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o lingura cu zahar tos
  • un praf de sare
  • 600 g rahat clorat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare.


Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut.


Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina.


Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura.


Framantam aluatul pana la omogenizarea completa (este moale, dar nelipicios).


Acoperim vasul si il pastram intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.


Il impartim in bucati din care vom intinde cate o foaie nu foarte groasa (vor creste la copt), o taiem in fasii pe lung si pe lat. In patratelele obtinute asezam cate o bucata de rahat feliat, le rulam si le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.


Se coc la 160 de grade pentru 25 de minute aproximativ.


Se pudreaza dupa ce se scot din cuptor. Se servesc reci.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Andra_Constantinescu 1

20.09.2016, 20:37

Minunate!

anca_rm 1

21.09.2016, 09:05

frumoase ti-au iesit ,

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:13

ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca