Cornulete cu rahat

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Sep 2016 | 1349 vizualizari

 

Reteta aceasta de cornulete am citit-o la Buni (care se inspirase de la Cleme). Una asemanatoare am gasit si in caietul vechi si de demult al soacrei mele. Cornuletele au iesit foarte fragede. Sunt gustoase si se mananca foarte repede!


Cantitatile le-am respectat intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 700 g făină alba de grau
  • 300 g untură (proaspătă)
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o lingura cu zahar tos
  • un praf de sare
  • 600 g rahat clorat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare.

Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut.

Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina.

Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura.

Framantam aluatul pana la omogenizarea completa (este moale, dar nelipicios).

Acoperim vasul si il pastram intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Il impartim in bucati din care vom intinde cate o foaie nu foarte groasa (vor creste la copt), o taiem in fasii pe lung si pe lat. In patratelele obtinute asezam cate o bucata de rahat feliat, le rulam si le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se coc la 160 de grade pentru 25 de minute aproximativ.

Se pudreaza dupa ce se scot din cuptor. Se servesc reci.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu rahat-0
Cornulete cu rahat-1
Cornulete cu rahat-2
Cornulete cu rahat-3
Cornulete cu rahat-4
Cornulete cu rahat-5
Cornulete cu rahat-6
Cornulete cu rahat-7
Cornulete cu rahat-8
Cornulete cu rahat-9
Cornulete cu rahat-10
Cornulete cu rahat-11
Cornulete cu rahat-12
Cornulete cu rahat-13

COMENTARII (22)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

20.09.2016, 20:37

Minunate!

anca_rm

anca_rm 1

21.09.2016, 09:05

frumoase ti-au iesit ,

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:13

ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!