Cornulete cu rahat si cocos

de AndreaE in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 3737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cacao
  • rahat
  • Sirop :
  • - 200 ml lapte
  • - 8 linguri zahar
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat si cocos:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.


Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.


Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun 2 lingurite de cacao.


Cele doua aluaturi se pun la crescut.


Cand a crescut , ambele aluaturi se impart in 4 parti si se intind in forma de clatita. Se ia o "clatita" alba se suprapune una cu cacao, se imparte in 8 triunghiuri, se pune rahat si se ruleaza.


Intr-o tava se pune hartie de copt, care se unge cu putin ulei, se aseaza cornuletele si se dau la cuptor. Se coc cc 15 min .


Se face siropul: se fierb 200 ml lapte cu 8 linguri de zahar.


Fiecare cornulet in parte (cat inca este cald) se da prin sirop apoi se tavaleste prin nuca de cocos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

AndreaE 1

17.03.2014, 23:51

Multumesc

anca_rm 1

18.03.2014, 08:31

_Alina_ 1

18.03.2014, 10:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baghete rustice

de Ancutsa 6

ieri la 23:29

Supă de roșii cu tăiței

de Ancutsa 6

ieri la 22:45

Paste cu fructe de mare si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 22:14

Foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

de Rocsi 9

ieri la 20:53

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat