Cornulete cu vin

de nadina73 in Dulciuri, 14 Mar 2010 | 11897 vizualizari

 

foarte gustoase au avut mare trecere chiar daca sant de post

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa minerala
  • 1pahar de vin alb
  • 2 pahare de ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 vanilii
  • 5 ling zahar
  • putina sare
  • faina cat cuprinde ,aproximativ 1 kg
  • umplutura:
  • 4linguri de cacao
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml apa
  • nuca macinata 300 g
  • daca e prea moale se poate pune 1-2 linguri de pesmet
  • zahar pudra
Portii: 150
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vin:

Se framanta un aluat din apa minerala,ulei,vin,praf de copt,vanilii,putina sare si faina

Se intinde foaie nu foarte grosa si se taie patratele sau triunghiuri care se umplu cu crema si se ruleaza ,se coc la foc potrivit in tava unsa sau ca hartie,apoi se dau prin zahar pudra

Umplutura:se pune apa sa fierba cu zaharul si cacao,pana se face un sirop mai grosut ,apoi se ia de pe foc si se pune nuca macinata,sau se poate pune rahat.Cu acesta compozitie se umplu cornuletele

Sant foarte gustoase,merg minunat la un pahar de vorba cu priteni,chair daca sant de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

15.03.2010, 17:51

si noua ,sant bune ,ai ales la un paharel de vorba

Teo 1

15.03.2010, 20:37

stii ,ca apreciez mult cornuletele cu vin alb! deci, imi plac!

mariac 1

06.04.2010, 23:54

arata bine si florile si cornuletele

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura